back to school...

and i'm sick! Allah nak bagi sakit tak kira time. dah plan macam2. bangun awal nak bagi bekal kat anak2 gini gini gini. tapi segalanya terbantu bila aku flat balik dari cherating sabtu lepas. petang sabtu tu tekak dah rasa perit. tapi ingat cam takde serious. sampai je rumah. malam tu tiba2 rasa seram sejuk badan. nak demam la ni. tekak bagai disiat2 kekdahnye. telan madu + thieves + lemon from young living essential oils. apparently tak kedah lagi. lepas tu aku top up dgn antibac blend. as mush as possible nak avoid from taking any 'drugs' tapi semalam rasa adeh, tak berdaya benar. ajak lah wan ke klinik sebab dia pun nak jumpa doktor. dia pun ada hal nye jugak. gembira sangat berjalan, makan sumbat macam2 sakit masing2. nasib anak3 maintain. 

doktor kata tekak bengkak, merah, inflammatory. doktor suruh tido cukup, tido awal. aku up dosage nigxia red + sulfuryme (young living essential oils supplements).  increase antibac bend dosage. pagi ni bangun badan dah peluh2. tapi masih huyung hayang. memikirkan distance rumah - office ada lah +/- 2 jam taking consideration jem bagai. so amik lah mc hari ni. 

so ni mc pertama aku pada tahun ni. alhamdulillah Allah bagi aku nikmat sihat selalu. sebab nak handle anak3 kot dgn jadi pekerja yang cemerlang. walau pun selalu punch in lambat khen! selain tu, benda yang aku tak lepas peluang nak buat, ialah hantar nia pegi sekolah. tahun ni ada lah 2-3 kali hantar nia sekolah. ke ni 1st time. lupa sudah. dia pun excited mama dia hantar dia gi sekolah. syok korang yang housewife dapat hantar amik anak gi balik sekolah hari. syok kan? amik dia tadi terus bagi hadiah dia dapat ustazah bagi sebab hafal doa qunut dulu kat kelas tadi. darjah 2 kak ko baru hafal doa qunut? mama rasa mama darjah 1 hafal dah kut. :p 

tu je nak cite. anak excited bila mak eh hantar dia gi sekolah. dapat buat gitu hari2 syiok! ok tu je. sambung tgk tv.. tekak perit lagi ni. ni sebab makan maggie ketam nipah ke tu eh. adeh..

2 comments:

Nad MamaZN said...

get well soon dear..

noorhaidaz eyda said...

semoga jd anak yg solehah dan berguna...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in