Page 27 of 365 : hujan + lavendar YLEO

Assalamualaikum. Semalam apa cerita eh? Takde apa yg nak dihiglight kan except for masa amik nia hujan lebat gila and habis basah kuyup even berpayung pun. Mujur lah gate bukak so parents boleh tunggu anak kat kantin. Tidak memang haru lah. Tapi nak pegi kat parking area pun air dah berlopak2, habis basah kasut nia apa lagi kasut aku.

Tak senonoh kan anak aku, tala baju kat aircond nak bagi kering. 

Makanya adalah penting to have extra shoes kat dalam kereta. Ni nak kena singgah grand union so pakai lah selipar mama. So papa jangan nak membebel sangat kalau kasut penuh dalam kereta. Ada kegunaan disitu.

Balik rumah masak, bagi budak makan, semayang, siap bag segala sekali tgk adel dah diam je.

Rupanya sakit mulut. Actually punca dia, dia lari2 main kat sekolah dengan kawan dia and tesembam. Tu luka. Tapi dah bape hari tak baik2, kesian pulak cakap pun tak betul. Dia x berani nak basahkan bibir dia. Pedih kot.

Baru teringat ada minyak senyonyong ni. Sapu lavendar YLEO kat bibir dia nak bagi dia selesa sikit. Pagi ni nampak better. Bagi kat sekolah jugak mintak teacher dia sapukan.

Ada je anak2 mak ni. 

Till then..

3 comments:

Nad MamaZN said...

hujan lebat ye kat sana? kat klang ni, dah bape hari tak hujan..
ksiannya adel, gws sayang!

Iela Fazielah said...

sial adel.... nia relex je....

mama maman aka yana said...

untung gak ada spare kat dlm keta time terdesak kannnn.. hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in