Page 22 of 365 : go with the flow

Assalamualaikum. Banyak benda aku belajar hari ni. Percaya dengan anak. And just go with the flow. Dont think too much. Asalkan anak ok and tak de effect pelajaran tak yah nak fikir banyak sgt. Nanti memudaratkan diri sendiri sebab stress fikir hal yang remeh. Kang senang jadi laki, alaa takde hal lah. Hal budak2 tu. How i wish i can feel like that. Tapi tu lah, mak kan naluri kewanitaan tinggi tu emo lebih. Lagi2 perihal anak3, boleh jadi tak rasional. Tapi dalam hal ni aku kena realisitik, jangan terbawa bawa. Yang penting anak3 masih ceria dan happy. Kalau murung tu yes i need to do something. Doa pada Allah, dipermudahkan semua urusan. Amin..

Gambar yang takde kena mengena dengan luah rasa : sejak nia sekolah aku dah masuk kategori ibu2 yg gigih bangun awal pagi prepare bekal anak3 segala. Aku tak sangka aku akan tergolong dalam ibu2 yg gigih ni. So far belum miss sehari pun aku sediakan bekal. Nia pun memang makan bekal je sebab sekolah cina. Boleh lah sikit2.. Takde maknanya berbento sebab kalau alyyani boleh buat macam ni pun dah rasa boleh buat sujud syukur. Apa lagi nak dibekalkan ke nia next week ni. Otak cramp dah semua benda kena fikir. 

Till then.. Syukur esok dah jumaat. Nak rehat nak tido. 

3 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah..
kite pun sama takde berbento bagai
tp tak miss lg bekalkan zakwan bekalan ke sekolah
siap apaknya pun kene bawak jugak hehe
salute pd mak-mak yg berkerjaya dan gigih bgn pg siapkan bekalan demi anak2

Fyda Adim said...

bila tiba hari jumaat boleh tersenyum hingga ke telinga sebab esok sabtu.

saya pun gigih bgn pagi..jam 5 dah menebeng kat dapur.berbento tu memang takler.kang bento tak jadi stress yg dapat.huhuhu...

Nurzatul Artiny Mohd Nor said...

Ok dh tu kak.. Hurmmm tetiba mengeluhkan..terbayang plak bila ank dh beso nnti dh sekolah...mampu ke tak nk bagun hr2 kul 5.. Huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in