Page 19 of 365 : sembang sembang

Assalamualaikum. Petang tadi masa amik nia dari sekolah, aku keluar agak lewat dek kerja ofis. Sepanjang jalan hati berdebar debar biarlah sampai before 6.10pm. Alhamdulillah 6.05 sampai. Sekian nak cari parking. Belasah je lah parking kat mana pun, janji amik nia on time. 

Amik nia tak sabar nak dengar cerita hari ni, antara yang meruntun jiwa 

Nia : kakak rasa macam rindu mama lah hari ni kat sekolah. Mama rindu kakak tak?
Aku : *menangis dalam hati* mesti lah mama rindu kakak tu pasal mama amik kakak cepat2.
Nia : mama macam sedih tak bila kakak cakap kakak rindu mama?
Aku : *dalam hati dah banjir* mana ada sedih. Mesti lah mama happy. Kakak sedih ke? Kakak nangis ke kat sekolah tadi?
Nia : mana ada. Kakak okey
Aku : *syahdu weh!* *cover macho* kakak rehat dengan sape harini?
Nia : kakak rehat dengan kawan kelas kakak lah. Chinese. Nama dia abby. Masa lepas kakak beli mihun kakak nak beli vitagen kakak cakap dengan dia "can u look after my mihun, i want to buy water.
Aku : *bangga* apsl tak cakap cina? 
Nia : tak tau...

Hari demi hari, bertambah yakin aku dgn nia. 

Baru lepas amik anak2 dara dari sekolah.

Janji ada makan / minum, duduk lah dia diam2. Mama tgh tunggu kakak buat homework, papa in charge. Mithali sangat papa korang ni. Boleh dapat tokoh maal hijrah kategori bapak mithali gini.

till then...

2 comments:

Nad MamaZN said...

sedihnya.. rasa nak banjir gak. sbb situasi yg sama ngan zakwan smlm.. balik skolah zakwan cakap, mama, td kat skolah saya rindu mama..adoi, sebak plak tetibe..

Fyda Adim said...

nia bt sebak hati.semoga nia dpt berdikari.nana pun dah nampak ok.hari tu pesan mama tak pyh tgk nana waktu rehat.

rafa comel.:D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in