page 18 of 365 : aku tanya apa khabar?

assalamualaikum. gigih tak, esok nak keje. eh pukul 5.30 kang nak bangun tapi masih gigih menaip. tak ngantuk lagi der. akibat terlelap siang tadi masa tgh susukan rafa. selemat 2 jam tido. lepas tu tgk pulak AJL. hati gembira lagu favorite menang. tu terbawak2 lah kegembiraan itu tadi. hamboi kepoyo-an sangat kan. 

masa memula dengar lagu ni, adik aku asyran yang introduced lagu ni kat aku. ingat lagi masa tu kat perak "wei kak ngah ko dah dgr lagu baru joe flizzow dia tuju kan kat malique?" aku cam mesti lah tak. so dia pun pasang lagu tu kat utube. suruh tgk video clip dia. aku ingat lagi that moment, aku rasa uish, kalau malique dengar ni boleh buat comeback balik ni. memang ada rasa lagu ni cukup rasa lagu ni. 

kat ofis, 'kak, ko suka lagu ni kak?' tah apa2 tah punya lagu. ewah, ni dah jadi juara lagu macam, wa ada taste lah dalam mendengar lagu sampai dinobatkan jadi juara lagu. hamboi, over exaggerate sangat kan, kekdah macam song writer. nampak tak kegembiraan disitu. well deserve la semua pemenang. shila amzah aku rasa mesti macam tah apa2, tapi bila perform, uish hebak gak suara dia ni. semua kena. MOJO tu tak yah cakap lah, goosebump. sama dgn dayang. 

AJL adalah antara pertandingan yang aku rasa paling relevan kat malaysia ni. so a must watch la. tapi ending nye tinggal aku sorang je ko dgn rafa. wan mana tgk cite2 lagha ni. awal2 dah naik atas tgk bola. maka kita sorak 2 je lah rafa. niadel awal lg dah tido. adik aku akmal ada pun tido gak. aku sorang je ye yg rasa relevan AJL ni? 

comel tak jumpsuit princess niadel? paklang dia kata boleh bawak masuk site ni. macam coverall. baju tido ni beli kat sports direct sebelah teso kat ioi city mall. menarik2 gak baju bajan dalam tu. harga pun reasonable. beli sekali goggle ni. asal nak beli utk nia je sbb dia kalau kat pool suka terjun2 dgn nyelam2. tapi adik mesti nak sekali. esok rafa dah besar, kena beli 3-3 gak gamaknya.

dah2 jom tido...

jumpa esok...

2 comments:

Iela Fazielah said...

memacam kamu ni alya... akak pulak xbepe mint lagu tu... bila menang?? sory...xleh terima...haha.... n bj tido niadel lawa... tp syfqah mmg xleh msk mcm tu.. badan dia besor mcm gajah... skrg pakai bj remaja umor 14-16 thn.... ok bye

Nad MamaZN said...

haha..! hi-5! kite pun ok je lagu ni menang. mksud mendalam kot lagu ni.. chewah! haha! tp tu la, penuh je newsfeed fb kata tak puas hati.. alahaiii, rilekss la menda camtu pun nak bising2 kan? haha! btw, baju niadel tu cun! cam jumpsuit masa baby2 pun ye jugak hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in