semalam cikgu siti tampar rafa...

bukan lah nak aib kan sesiapa, bukan nak burukkan sesiapa, bukan nak malukan sesiapa, tapi....

anak aku kot!

all this while aku tak penah amik port pun kalau jadi apa2 kat anak aku. i mean aku boleh tutup mata lah. sebab aku tau anak aku macam mana. 

tapi malam tadi, masa aku amik rafa dalam pukul 7.40malam gitu, aku nampak dia punya cikgu tadika / penyelia ada kat situ lagi tunggu depan pintu tgh cakap dekat hp. aku terus cakap, eh ko tak balik lagi? then dia jawab siti buat hal, nak balik pun tak berani. 

aku cam aaaa... dia jaga anak aku kot. kalau korang ingat aku penah cita, pengasuh rafa ni bisu / pekak. so dia boleh jaga baby je lah kot. kalau jaga budak besar kurang upaya kat situ. muda lagi. mungkin belum 30 tahun pun. rafa agak rapat dgn dia. tapi dia lagi rapat dengan penyelia yg aku sembang tu. 

so, sampai situ je lah aku amik rafa then nampak dia cakap kat hp lagi 'kak, ni siti buat hal lagi kak..' yang bagi rafa kat aku tu si siti lah. aku pun ok2 je lah. balik rumah tgk bekas susu tetinggal, bekas makan pun tetinggal. ada lah yang tak kena ni. 

so malam tadi macam tu cite dia...

pagi tadi masa hantar nampak penyelia yang sambut rafa. siti kat atas katanya. lepas tu aku tanya balik, apa cite ni? dia cakap semalam orang nak amik rafa pun dia x bagi. rafa nangis2 nak kat orang, tapi siti tahan rafa. 

then ada budak tadika diri sebelah aku tu dia cakap "semalam cikgu siti tampar rafa....."

aku jadi haaaa!!!!!!!!!!!! 

haaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

dalam hati lah. aku cakap 'susah hati pulak akak ni. kena cari taska lain ni.'

tak keruan lah aku kat ofis ni dok memikirkan alternatif. yang aku perasan si siti ni, menurut citer pengasuh lain, aku nampak dia macam ada angin dia. bila dtg mood dia buat perangai, mula lah, semua jadi mangsa. so dah tak serasi lah dia dengan pengasuh lain.

bila ada wujud ke tak serasian among colleague, dia jadi mula nak buat perangai bukan2. 

yang jadi mangsa sape? anak aku. and anak2 lain. 

wallahua'lam...


 gambar penyelia hantar sehari sebelum rafa kena tampar. huhuuuuuuu sedih! tak pernah umur aku tampar anak3 aku tau, suka je orang nak tampar anak aku.

sambung cari taska baru....

9 comments:

Nana Aziz said...

hah?? rafa kena tampar? amboi klu ye pun mood swing takkan sampai nk tampar anak orang.. ya Allah..

mama leen said...

aduh kesiannya dia..

Ilyani said...

adui, siannye rafa...

Gieyana said...

Ssh ar kalau cmni..rs mcm nk bhenti keje jer kan tp komitmen lak byk..n mampu kah aku kalau x kerja psl biasa pegang duit sendiri..kesian kt rafa..

Anonymous said...

dlu pn prnh de prob dgn siti...sekrg alhamdulillah..ank dh slmt pindah taska...taska tu mcm dh xsesuai dgn ank..makin lame makin rmai bdk n mcm kotor sikit..elokla pindah ank ke taska lain

Iela Fazielah said...

aduhai... kalau risau....mmg patut cr taska lain.... tp bagus alya xpernah tampar anak..akak...huhuhu..kalau hulk hogen...bkn tmapar je.... siap libas2..haha

Z@i Z@mR33 said...

adusss...cian rafa..br stahun kot nk tampar2.mn reti apa2

Mama Likha said...

allah... knp dgn rafa.... yg comel cikibummm cikibummm tu kena tmpar ??
alya.. tadika rafa skrg tk sama ke dgn tadika2 nia adel dlu.. or tmpt transit niaadel bkn kt tadika rafa ke ?


so mcmne skrg ? hopefully rafa selamat wlu dmana saja... mngkin siti tu tk sihat... sian jgk....


eiNa said...

ganass nye cikgu tuh,
jumm rafa hunting for new taska.. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in