sukan sekolah niadel - throwback

another throwback. sukan terakhir buat nia di smart reader kids. dari umur 3 tahun sampai 6 tahun. 4 kali dah nia join sukan sekolah dia ni. dari tak mau join sukan, sekarang dah boleh lead team. kenangan semua tu. tu nak kena tulis kat sini bia dia tengok bila besar nanti. as for adel, ini merupakan kali ke-2 penyertaan dia. adel dia lain sikit dari kakak dia. dia punya self confident tinggi. so first time join pun takde hal. redah je.

sukan tahun ni lokasi nye sama. dekat futsal court sebelah dengan sekolah diorang. sama macam tahun lepas. aku kurang gemar bila dia buat kat situ. sebab begeduk kan. panas. tapi ok je lah, at least dalam compound. nak control budak pun senang. sampai pagi, students kena masuk barisan. kitorang parents duduk di tepi support anak2.

dimulakan dengan budak2 berarak. adel yang dok depan sekali pakai tag SRK 2. and nia yang pakai tag SRK 4. korang tau kan yang smart reader dia punya kelas tak goes by age tapi goes by level. lepas dah settle marching tu, ada persembahan pembukaan dari budak2 umur 5 & 6 tahun. nia join sekali. adel tak. lepas habis tu baru lah start acara sukan nye.

ha dapat pun upload video


start dengan adel. 

yang lain sila duduk ditepi.

teacher brief kat students and parents diminta assist. bertungkus lumus teacher2 deme ni. mmg komited.

dah ready..

video adel

tak ingat adel dapat no berapa tapi bukan no. 1

 adel dah settle moh kita keluar court. panas weh! rafa memang duduk dengan papa nya kat luar. putera lilin tu mana boleh peluh2..

next is kakak's turn

mama menyibuk je nak asist..

group diorang habis cepat tapi tak dapat no. 1 sebab straw yang dicantum tu dah berderai.

rafa baru bangun tadi. sebab sepanjang memula tadi dia tido

habis je game kakak, kitorg terus cabut. hahaha.. biasa lepas tu ada parents punya aktiviti pulak tapi tak pernah lah join. 

eksen je main..

 sampai rumah pengsan terus.

2 comments:

Nad MamaZN said...

cute jek adel kedek2 mcm itik tu hehe.. pasni turn rafa plak, yeay!

Anis said...

indoor pun panas ye? izz punye sukan mmg outdoor. confirm la panas gile. smpi nangis2 budak tu. lps tu sibuk dok nyorok blakang budak besar sikit utk dpt shade :P

kena buat indoor yg ada aircond br sesuai rasa nye. ozon dh nipis. panas melampau. bole dehydrated budak.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in