monopod... nak jugek dia...

bukan2 je benda2 yang jual sekarang kan? orang makin kreatif. asal barang boleh jadi duit. i don't see the necessity for us to have a monopod. tapi kalau ada, ok je. bole je guna. cite nye masa jalan2 kat pikom pc fair kat klcc itu hari, booth jual monopod yang penuh pun. aku pun cam terstop lah kan. aku bukan apa, tgk batang penyapu kat dalam gambar tu agak annoying pada aku. kalau improvise sikit insyaAllah ada harapan lah nak beli. hahaha..

so berenti kat 1 booth ni, aik macam best je. aci ajar uncle camne nak guna. shutter dia pakai blouetooth. oh kisah. sebab iphone takde self timer kan. kena pakai apps camera yang lain. tah macam2 ye.

 haa camne uncle? camni? 

 haa juling dah mata aku memahamkan. control pakai bluetooh je.

 ok mari senyum. cheese! wan dah bebulu je dengan aku. dia bukan suka benda2 gini. sudah papa tak nak masuk, niadel mari kita senyum. wah not bad gak la kan. haa macam dah suka je..

brand fotopro. harga nya ini.  dah jalan sampai hall 5 tu, patah balik.

thor-beli

haaa punggah2 balik rumah try test sikit. haa luas lagi skop kawasan boleh amik. lagi lah nampak kesepahan rumah sendiri kan. bagus!

 amik gambar nia. haaa senyum nia... mama, perlu ke pakai monopod? ye dah ada mari pakai.


haaa bukan2 je ngajar anak ye. hahahha...

kegunaan monopod ni nak amik gambar reramai tanpa ada sesiapa pun yang tertinggal. haa kan. senang nak amik gambar 1 family esok. tidak lah nak mintak tolong orang amik kan. kena macam dalam cite mr bean tu, mintak tolong orang amik kan gambar sekali, dia bawak lari camera kita. haa.. makanya, bagus lah ada monopod ni.

tapi haritu masa tgk kat klcc park, ada anak dara 2 orang ni malu2 je nak keluarkan monopod. aku dah geleng2 je. nak tergelak. hahahah.. esok2 turn aku lak buat pe'el gitu. alah, kalau ikut malu, apa benda pun tak jadi dik. ko nak selfie, silakan, takde sape nak marah.

8 comments:

Nad MamaZN said...

hahahaha! btul, ada monopod tp malu baek xyah beli hehe..
seronok pakai ni klu time raya atau ada event apa2 kan..semua pun masuk skali xde la sorg jaga timer kamera pastu terkejar2 masuk barisan hehe

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

bestnya...dh ada monopod,bleh la bergmbr satu keluarga beb

murah time promo kan..sambar je lah..

nnti dh ada jgn malu2 nk keluarkn monopod tu ye..haha..

Iela Fazielah said...

wah..ini barulah best.. xyah bl gopro..semua camera n hp leh letak kan...

Suhida Mat Hanip said...

Monopod buat muka org jd lain ek. Lain da muka ko.huhu

Alyyani Anuar said...

Tu lah kan? Tp agak leceh tang nak setting segala. Tp ok je. Hasil nye best! Heheh

Alyyani Anuar said...

Malu tu insyaAllah tak. Tapi takut x cukup tangan je nak keluarkan monopod tu sebab ngirakan anak. Hehehe

Alyyani Anuar said...

Boleh kak. Gopro kalau yg jenis dive/swim tu bole la kot. Haritu ada tgk gak. Seribu lebih. X mampu milik de

Alyyani Anuar said...

Bukan sebab monopod yg buat muka aku jd lain. Rasanya sebab tudung. Yg gmbr last tu pulak pucat sbb x sihat. Ewah nak jugak bg explanation tu. Kahhh

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in