birthday....kek...tradisi...

dah jadi tradisi family kitorg dari kecik. birthday mesti ada kek. most of the time ayah yang akan beli. pernah jugak mak beli. lepas tu ada lah sampai 2 biji kek masa tu. then makan2. masa dok kat cheras jaya takde lain KFC je lah. bila dah pindah perak mesti ikan bakar kat lumut. bila memasing dah jauh ni, dah ada keluarga sendiri, macam aku sendiri masih cuba mengekalkan tradisi bila birthday kena ada kek. bila ada family dengan aku and kebetulan ada birthday sesapa mmg akan raikan.

macam last week, birthday adik kembar aku. kebetulan sorang ada kat kl, sorang mmg kat perak lah. si ainal kan keje kat sana. so dia sendiri yang mengajak menyambut birthday nya. layankan. aku ok je. nia si hantu kek mmg lah suka kalau ada kek2 ni.

a cake for my twin bro. even sorang je ada kat sini. tulis lah nama sorang lagi kan.

makan kenny rogers malam tu. tapi tak leh makan lagi. tunggu kakak nia balik dari tuisyen. lepas tu baru boleh kenduri. hat ni paklang akmal ye blogger2 sekalian.

cake cutting. nia muka sentap sebab paklang dia suruh dia siapkan homework baru boleh makan. nia mmg seorang yang sensentap.

time potong kek nak pulak..

sementara itu di perak, ada kek jugak. 

 walaupun kat rumah ber3 je.. tetap ada 'sambutan' jugak. ayah baca doa. 

siap selfie tu. comel kan gambar ni? hat ni paklang ainal. 26 tahun dah umur deme. seriously, masih single and available. lambat lah aku nak merasa ada adik ipar ni. kahhhh..

birthday dia, tapi dia yang bagi present. hahahah. suka! haritu aku dah perabis kan voucher buku adik aku asyran RM200 aku kerjakan. aku belasah beli buku siri peter & jane bebanyak. ni dapat lagi. memborong lagi lah aku.

dapat lah beli tanah liat. bukan cap play doh. apa2 kat dalam kedai buku kan boleh di beli. so beli lah selain dari buku. suka betul niadel dapat tanah liat ni. ni adalah hasil kerja tangan nia. comey2. tak siah2 suka nengok play doh kat utube.

moral of the story : moga tradisi dalam family aku ni dapat dikekalkan sehingga ke anak cucu. yang jauh akan jadi dekat, yang dekat akan jadi erat. :)

2 comments:

Nad MamaZN said...

sebak plak tgk gmbo paklang ainal ngan atok n oph niadel tu...wlau ber3 tetap ada kek...

Gieyana said...

Nice pic btiga tu beb...ada apa2 yg aq miss out kah? Hrpi birthday utk dorang..:)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in