Terdiam... Tanpa kata... Al-fatihah

Since day 1 missing, aku ikuti perkembangan dia. Kalau orang kata aku punya risau macam ada family member dalam tu, ye aku rasa mmg ada gaya. Setiap berita pasal missing flight tu buat aku tak tenteram. Pelbagai teori, pelbagai spekulasi. JK is the right word to describe how i feel about this missing flight.

Sampai tadi, bila diberitahu ada PC bersama PM jam 9.30malam, aku gagahkan mata ni untuk bertahan. Then pukul 10malam. Ah sudah. By right setengah jam yang ada tu aku bole selesaikan kerja2 sepatutnya. Tapi, berdebar menunggu jam 10 malam. 

Siapa aku? Beria nak tau? We are malaysian. Kita ada rasa prihatin bila sesuatu berlaku kat negara kita. Tak kira lah jenis kepochi ke, menunggu berita sensai ke, 1 yang pasti kita prihatin. And yes, i am 1 of them. Ini negara kita. 

Ok 5minutes to 10pm. Tetiba mata tak ngantuk. Tune to astro awani 501. Tanpa berlengah, PM terus announce. Pengumunan yang kurang dari 10 monit itu buat kami....

Kaku....
Terdiam....
Tanpa kata....

Al- fatihah kepada mangsa yang beragama Islam. Salam takziah untuk keluarga mangsa. (Sumber : twitter)

Tak boleh tidur....
Kerja2 mengemas bag2 anak3 ditangguh kan esok....

Sabar menanti press conference esok. Pastinya aku akan hilang focus kat office esok.

Jangan burukkan keadaan. Jangan sebarkan info yang tak pasti betul atay tidak. Jangan speculate. Fikirkan keluarga2 yang affected. Kita yang bukan family pun terasa impak dia apa lagi keluarga2 mangsa. 

Tabik kat pemimpin2 negara yang handle isu ni sehabis baik. 

Al-fatihah...

3 comments:

Rizziela said...

sedih sangat... Al Fatihah untuk semua mangsa dan takziah utk keluarga mangsa...

Zura@Iwan said...

ak pun same feeling mcm ko..
mmg tk dpt nk tido smlm..
terdiam...sebak..mcm2 lah..

Alyyani Anuar said...

rizziela : berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul

zura : kan.. al-fatihah...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in