Pages

Thursday, March 27, 2014

nak tempah baju

kira2 balik, aku ada lebih 10 pasang kain dalam simpanan. citenye, kain pasang dok terperam dari last year lagi. mengandung kan, dekat 8 bulan time tu. tak lalu la nak menempah segala. tapi aku hantar jugak lah kain untuk tempah. alih2 tailor tu pulang balik kain pasang. 2 pasang je dia buat kan baju. selebih nya dia cakap sayang kalau kain cantik ni buat baju pregnant. suka je. maka nya, last year tak de lah banyak baju raya. ada 3 pasang je. 

aku mmg time raya je lah buat baju kurung dan seumpama dengan nya. ni esok nak gi tempah baju kat bangi time lunch hour. korek2 lah kain pasang yang ada. yang lama dah jugak yang baru dapat / beli. total ada lebih 10 pasang. hoh! raya sakan mak tahun ni.

boss besar baru aku bentang kain dah bebel, ni kalau bukan time raya time bila lagi nak pakai? baju2 yang dok ada tu, ada 2 kali pakai? ke sekali je. angin lalu je. next year nak raya bebelan yang sama jugek. bulan Ramadhan tiap2 tahun sah2 i pakai baju kurung gi ofis bang. ok le tu. 

technically dah reveal lah ye baju raya. alah, takde hal. tapi baju raya pertama lain. sebab kena sedondon dengan seisi keluarga. baju lagi??? ok letew..

kain2 simpanan...

tahun ni kena buat semua nursing punya kurung lah. senang. so budak2 ofis aku rajin lah meng google kan utk aku cari kan design yang cun2. tak sabar nak tunggu lunch esok. ewah. tahun  ni prepare awal sikit. tidak kalu, sentap je haku tgk org lain bergaya di hari raya, family aku lak caca marba. 

tah apa gaya lah si adel buat ni. terlebih accessories namanya ni.

good night!

5 comments:

Nad MamaZN said...

byknye kain!
meriah la raya kali ni sbb ada hero :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh cantik2 kainnya.. tahun ni sheila fikir nak buat jubah nursing. suh mak buatkan. hihiiii

Ilyani said...

byk nye kain...hohohohop

Zura@Iwan said...

amboi..
byk kain ela ko tu..
pas sini sepasang..haha

Alyyani Anuar said...

nad : hahha tu lah, pening masa hantar kat tailor tadi. excited gak nak tgk rafa berbaju melayu nih. hehe.

sheila : ha'ah ada jugak akak buat 1 dress tadi :)

ilyani : pening sbb over banyak. hehe..

zura : ahahaha... meh sini amik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...