Cuba mengembalikan kegemilangannya

Aku try ni. Cuba cerita aktiviti akvitu harian aku kat sini. Cuba mengembalikan kegemilangan blog aku. Aku punya style, kalau gambar tu aku dah share kat IG, twitter or fb might as well aku tak yah cite kat sini. There's no exclusivity. Gitew kau! Ye betul. Aku rasa aku kena reserve lah kan. Macam kau baca kat nara cite2 / gambar2 yg dia amik kat IG retis. Tak de lah rasa nak bukak website dia. Repition disitu. Itu stail aku.

Ok lah, tengah ada kelapangan dan yang penting ada mood nak membebel tu. Aku bebel lah. Esok lusa dah start keje jem otak ni tak mampu nak santai2 gini. Ni tak ngantuk lagi, anak3 dah tido mari lah cerita2 sikit. Takde orang nak baca takpe. Kenangan.

Harini punya aktiviti, selain nia kasi tumpah cornflakes yang dah isi susu semangkuk dan jugak dia main dgn adel sampai terantuk kepala kat gusi adel sampai luka, kitorg keluar mengukur sunway pyramid. 

Citenya, dari semalam dok mencari kedai gambar. Kedai gambar yang biasa amik gambar passport kat equine tu dah tutup. Satu seri kembangan lah pusing. Sudahnya pegi shopping mall dah sah2 ada kedai camera. Wan nak amik gambar passport. Alang tu amik gambar passport rafa sekali. 

Haaa tali tu tali stroller. Dia dok baring dalam stroller je. Ape ke telinga kecepek sebelah tak nampak. Apa lah orang ni, patut position duduk pun bole. Terkesima muka rafa nengok orang depan dia. Dia kalau tgk orang tak familiar mmg dia buat muka stone je. Macam ni lah. Gambar passport apaknya? Tak payah lah nak tunjuk. Rupa itu je lah.


Then kita lunch kat bubba gump. Kita mmg akan pegi tempat2 yang kids eat for free untill 12y.o. Muahahaha... Jimat banyak. 

Oh nak share, am wearing bokitta. Memula macam agak reluctant nak pakai sebab cuaca panas, tudung cotton plak. Tapi perasaan nak pakai tu tinggi, pakai lah jugak. Surprisingly bila pakai je, elok je terletak (of course) and tersangatlah comfy. Serious tak tipu. Wan cakap, amende lah tudung mcm seluar budak sekolah. Tapi mmg rasa selesa elok terletak lah. Saya sangat suka. Muka nampak tembam? Doesnt matter lah. Yang penting tudung tu sangat selesa di pakai. Rafa plak muka stone apehal?

Tak pernah lah kalau kitorang outing, dia ni dalam keadaan yang tak terkawal. Ok2 je dia ni. Even dah anak 3 ni, aktiviti outing dihari sabtu dan ahad masih menjadi tradisi. Manageable lah. Lagipun anak3 aku kalau tak keluar berjalan dihujung minggu tak tenteram. Rafa kalau kat rumah melekap je dengan aku. Kalau outing dapat tgk benda2 kat luar. dia pun gembira. 


Kuda sempena CNY dok ada lagi, haruslah naik. Atas kepala adel tu beli tadi. Nampak je terus bezikir kat mamanya mintak beli. Terus pakai. Rasa macam jalan dengan artis je orang lalu lalang dok pandang. 

Sessi mendiva bersambung dirumah. Pakai lipstick segala dah malam2 ni. Pegi daiso beli frame gambar and beli pom2 kat tangan dia tu ha. 


Oh and i bought this pouch. Cam menarik je. Well kalau ko dah masuk daiso, keluar mesti bukan tangan kosong. Every item rm5 kot. Tu yg beli. Haaa rasa terurus bag make up aku. Suka2!!

Till then. Good nite and selamat menempuh hari isnin esok.


17 comments:

@lfidah @dim said...

saya baca blog alya ye..:D

Rizziela said...

comelnya Diva kecik tu..

mama leen said...

adel memang kiut sangat... haha sama la sapa masuk daiso kompom meroyan.. hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, hehe comel je muka stone dia. bestnya daiso! tak pernah masuk lagi. hehehe selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

Ilyani said...

comel nye aktiviti mendiva di rumah...hehe

Nad MamaZN said...

rafa comel! lama x tgk dia kt blog ;)
adel kemain, retis sangat!
bestnya alya update blog, weee!

Zura@Iwan said...

ak pon suka bc blog ko..
wpon tk tiap2 hari ko update
tp sekali sekala bc best gk..hehe

rafa dh buat passport ye..
alahai tk nmpk telinga lg sebelah..
comey..

Elyn Sani said...

Lama aku tggu ko updet... Akhir nye!!!!

Alyyani Anuar said...

Saya baca blog awak juga. :)

Alyyani Anuar said...

Mendiva mmg kegemaran dia..

Alyyani Anuar said...

Mmg kan. Sebab semua ada and mampu milik. Nak2 barang bukan2. Suka je beli.

Alyyani Anuar said...

Ye sila pegi daiso, best..

Alyyani Anuar said...

Habis lipstick kita dikerjakan.

Alyyani Anuar said...

Pinjam momentum nad bagi kita nak update blog hari2..

Alyyani Anuar said...

Tu lah dapat baca cerita arkin best jugak kadang2 kan. Rafa amik gambar je. Buat passport nye belum.

Alyyani Anuar said...

Hi makyong!!!!

Mama Likha said...

nmpk bulat skit muka alya pkai shawl bokkita ! tp lawoooo...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in