msg yang kita tunggu- tunggu..

dulu masa bercinta, dapat message dari boifren je rasa nak terbang je kan. excited. tesengih2. kalau time gaduh, tunggu jugak. tunggu nak orang tu reply apa. lepas tu ketar2 nak menjawab balik. hahaha.. dah kahwin belum ada anak gitu gak lah. tapi lebih kepada komitmenlah. nanti singgah ni tolong beli ni. tolong bayar bill tu and so on. dah ada anak pulak, kita tanya anak ok tak? yang suruh2 tadi tu upgrade bukan mintak tolong dah. arahan. ko balik rumah tak buat kang, ada yang tarik muka. suruh beli barang, balik kang takde mula lah buat muka sentap. aku lah tu hahahah... standard lah kan.

tapi skang ni bila ada anak kita suka bila dapat message2 macam ni. bukan message la. whatsapp kan zaman sekarang ni...

haa... walaupun orang cakap 'no news is good news', pada aku, dapat simple update macam ni, aku rasa lapang dada and boleh buat aku tekenang anak2 aku kat taska / sekolah macam mana. sampai laa tesengih kot. sebab apa? aku dgn pengasuh2 rafa belum really close. so aku nak tanya2 selalu pun takut nanti naik berbulu lak deme. aku kena lah maintain jadi mak yang cool dan tak menggelabah. gitew. so agaknya bila aku hantar / amik tu diorang macam selesa kot dgn aku. ke perasaan aku je macam tu, tu yang aku dapat update macam ni. instead kita yang bertanya, diorang dah bagi laporan.

kalau untuk niadel, mmg tak yah tunggu. sentiasa ada je update. pakej dgn video lagi. sampai diorang pun terkejut mama diorang tau apa diorang buat kat school.

moral of the story : bonding kita dengan pengasuh anak2 kita tu adalah sangat penting. diorang senang dengan kita, so diorang pun happy jaga anak2 kita.


4 comments:

Gieyana said...

Pengasuh aq x tau nk guna teknologi skeg beb..bestnyer anak2 ko..at least leh senyum2 kt umah..:)

Nad MamaZN said...

Alhmdulillah...
Mmg.elok.la pun kan berbaik2 dgn pengasuh...

Iela Fazielah said...

bagus kamu alya... tp mcm akak xbyk citer takut diaorg rasa terbeban nak layan kita pulak... so dendiam jelah.., biasanyer diaorg msg je kalau de pape

Zura@Iwan said...

alhamdulillah...
sonok cm tu..
pengasuh ak tk taw plak nk guna whatsapp bagai ni..
nk msge mmg payah juga..dia direct tepon jek..hehe...

tk per yg penting kita kena close gk ngn pgasuh tu..hrp dia happy jaga ank kita kn..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in