mabuk hyper?

aku nampak term mabuk hyper ni kat magazine pa&ma ke ma&pa. tah. aku lah kot eh. sebab kata nya by 16weeks the sickness should be gone. gone. gone with the wind. GONE. tapi..... aku dah 16minggu, minggu ni. kenapa tak rasa OK lagi eh? tolong lah kuatkan semangat aku. kadang rasa nak duduk kat stor bawah tangga gelap tido je. apa pun tak boleh buat. lagi aku buat, lagi dia tangkap kat kepala.
 
so far, muntah2 banyak dah kurang. tapi masih ada lagi. purata sehari, sekali je lah. cuma part pening kepala ni. kalah migraine kot. migraine kalau ko jolok anak tekak, muntah then settle lah. ini, ko muntah lagi sakit kepala. astghfirullahalazim... sabar banyak dik. sabar...
 
purata sakit kepala pulak dalam seminggu ada lah 2 hari penuh aku takkan bergantung pada minyak cap kapak. 5 hari lagi, sakit kepala ni akan amik separuh hari aku. hari2. aku mana boleh outing lama2. kalau keluar, mula aku macam2. oh eh oh eh... keluar kejap2 je. lepas zohor keluar, sebelum maghrib mesti dah ada kat rumah. kalau dulu, gembira je keluar dari pagi terentak sampai ke malam. sekarang belum mampu lagi buat gitu.
 
ha sampai rasa nak scan otak kot. kot kalau gini lah skit kepala sebab pregnant, aku kena bertahan.
 
semalam wan whatsapp gambar ni kat aku. dia kata saja belek2 gambar lama kat phone. yang aku rasa, dia rindu aku yang bising, ceria and kurus! hahahaha... over exaggerate eh? sekarang pakai tudung pun awning belekuk2 wa takde hal. dapat pegi balik keje urus anak2 dah besar rahmat dah.


5 comments:

*azni* said...

kesian nye..dugaan ibu mengandung..tp better g check jugak la..

Nad MamaZN said...

Try jumpe doktor
Tanya opinion yg lebih pakar
Moga trus bertahan alya

sara82 said...

oh saya masih ingat pregnant yg ke3...satu badan naik gatal2...3 kali pegi mintak ubt ngan pakar kulit tp tak de ubat since br 15 minggu so tak boleh amik sebarang ubat huhu setiap mlm tido2 ayam je mandi tgh mlm 5-6 kli...en.suami pun den tak kasi tido sbb tak cukup tgn nk garu...hahah haru betul... 5 bulan br hilang tp parutnya sampai skang masih ada huhuhu...

Iela Fazielah said...

sabar lah alya.... moga nnt ms nak bersalin dipermudahkan dan moga anak yg kita lahirkan tu mudah dijaga....

teringat ms akak ngandungkan irfan & arwah kembar... akak senak & pedih hulu hati..makan sikit je..pastu tetiba muntah balk...camne nak ckp ye.. dada rasa pedih je.. tu xcampur uri kat bwh la (plesenta previa), baby songsang la.. tu yg mc smapai 2bln... sib baik lhairkan awal... tp bila nak lahir tu mudah sgt... sbb xsakit terus bersalin... kan mudah tu...nak jg lg mudah..xbyk ragam... insyaallah... Allah tu maha adil... jgn stress...jgn byk mengeluh.. bykkan bc doa n solat sunat ye... yg penting anak sihat, lahir mudah n plg penting..panjang umur... amin

Zura@Iwan said...

semoga ko tabah ye alya...

lain bb ..lain pbawakan dia..mybe kali ni bb boy..ada hikmahnya semua tu....

sakit ibu pregnant..bsr rahmat dia kan...tp tu la..berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul....

aku doakn dr jauh..agar ko kuat ye alya...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in