anti social

sejak pregnant ni macam- macam simptom aku lalui. sampai ke saat aku tulis entry ni, aku nye alahan tak settle lagi. takpelah, dah biasa pulak. tapi mmg rindu lah nak makan apa saja. ni time lapar je dah runsing nak makan apa. 

back to the topic, i guess ni salah 1 symptom pembawakan budak. aku tak larat nak ber sosial. mungkin sebab aku cepat penat kot. or aku loya nak besembang banyak2 ni. which is so not me lah eh? ater awok kan friendly. 

friendly je. tapi among kenalan aku lah. nama kalau jumpa orang yang aku tak kenal sorry naik lorry aku nak bermesra. contoh paling best tadi. aku pegi mines, nak beli pen drive. masuk kedai thunder match macam biasa. dah amik pen drive aku tu aku tanya lah org kedai tuh.

aku : boss, saya nak cari anti virus yang tak berat kan pc. sebab kalau kita pakai kapersky pc kita jadi berat kan? tu kata IT manager saya lah.
the chinese guy : dia pegi tanya kat sorang mamat melayu ni. boss, ada ka anti virus yang tak berat kan pc.
mamat ni : oowhh akak nak yang tak berat kan pc eh? kalau nak yang tak beratkan pc, tak payah pasang anti virus lah.

aku tau dia melawak, tapi aku tak minat nak teruskan perbualan.

aku : oowhh, ok...  takpe lah, i tak jadi beli benda2 ni (pen drive & san disk extreme memory card untuk video)
chinese guy : eh  miss2...
mamat tu : eh kak2 jap...
aku : berlalu pergi. tak berminat.

moral of the story. nak melawak biar kena dengan tempat and don't mess with a pregnant lady. 

 dah rugi korang 1 customer nak beli barang kat kedai korang kan?

7 comments:

iduraz said...

erkk..cara mamat tu menjawab mmg menyakitkan hati..nak berlawak tu biarla bertempat, org nk beli brg pon xjadi beli..bagus sis kamu buat cmtu..baru dia belajar skit respek org...

KY said...

hahahahah...this is so not you!!!




amal_fc1303 said...

rugi kedai tu.

sara82 said...

pernah terjadi kat saya jugak tp nak beli prepaid...terus tak jadi beli bila mamat wat lawak tak kena tempat..huhuhu...

Alyyani Anuar said...

iduraz : kalau akak tak lemau masa tu, mmg dah kena sound mamat tu. mujur je tak larat.

KY : kaannn??? hahahah

ina : fadan muka!

sara82 : ye eh? bajet hensem gamaknya dia ingat orang nak bergurau senda.

Nad MamaZN said...

Haa tu laaa berlawak lagi
Nak berlawak p masuk raja lawak
Tak pasal2 jek ilang customer
Hehe

Alyyani Anuar said...

nad : bajet hensem sangat kot buat lawak gitu. padahal orang rasa nak muntah bila dia cakap gitu. tah apa2 sangat.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in