sepetang di rumah opah / moyang


dah pukul 12.30am. mata dah tekebil kebil tapi tak mau tido. sebab niadel tak tido2 lagi. kitorg sampai pukul 9malam tadi. lambat lah tu kiranya. gerak pukul 4petang. jem lah cam biasa. exit kat tanjung malim ikut jalan dalam. aku tido all the way. apa lagi niadel. 3 hari kat kampung tak reti dok diam. excited. masuk kereta terus tido sampai ke KL. tu jadi payah nak tido.

semalam petang, takde benda nak buat kat rumah mak, ke rumah opah. lama tak jumpa opah. niadel keluar dulu dgn opah, paklang ainal & uncle akmal nye ke pasar titi gantung. then diorg ke rumah opah, sampai je, roger kitorg, kitorg gerak ke rumah opah. dekat je kan. 

tgk opah tgh kopek2 kekabu. kopek ke namanya ntah. terus aku booking nak top up bantal busuk nia tuh. lepak2 kejap, dekat nak maghrib tu kitorang pun balik. 

pokok betik yang rebah ke bumi. sebab hujan je 2-3 hari sebelum ni menyebabkan tanah lembut so akar pokok tak boleh nak grip. maka tumbang lah ia. banyak tu betik yang tak sempat nak membesar. mujur aku tak makan betik. makanya takde perasaan sangat lah. 

aku tgh kutip kekabu. cukup lah nak topup bantal nia. bayar lah sikit upah kat opah. bukan senang tu nak kutip kekabu.

adel pi amik roti debab a.k.a lempeng moyang. sukahati je.

mengades ngades (baca ikut ejaan sebenar. translation : mengada- ngada)

pi kejar ayam...

excited!

menjelang maghrib kami pun berangkat pulak. nak amik gambar sun set tapi tak dan.

4 comments:

amal_fc1303 said...

Ngape excited jauh na ngan gmbr.

Salina@IbuAqil said...

Amboin sonoknya deme menjelajah kawasan..
Bebas berlari.. ;D

Nad MamaZN said...

Adel pakai dress tu dgn sluar. Tp akak nye idak plak ye? Hehe...

Anonymous said...

another similarity. i pon x mkn betik.. :-) comel la niadel pakai dress tu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in