tak kemana

assalamualaikum. buat apa korang? dah mandi? dah solat? dah makan? aku semua2 sudah. tido je belum ni. mata tak boleh nak lelap. cuti oi, rugi tak tido siang. seperti yang dirancang mmg harini tak kemana. housekeeping sahaja.

sarapan. dah lama tak makan nasi lemak dabur bonda kat area rumah kitorg. makan sebungkus tak cukup. wajib makan 2 bungkus. wan kalau makan nasi lemak, wajib ada telur goyang inul namanya. kembang tekak aku nengoknye.

sebelum housekeeping.

kerja- kerja housekeeping sedang dijalankan oleh papa. sementara mata aku ni rasa dah nak katup je. tu lah bahaya makan nasi lemak pagi2, mesti mengantuk. sambil layan citer kuch2 hota hai. semalam bukan tgk sampai habis pun. tak menahan mengantuk yang amat. ni tgk balik.

lepas tu sessi masak2 bersama anak2. ha kelass adel,  potong bawang sambil meniarap. boleh?

kalau lah aku dah amik corelle set aku tuh, sure nampak lagi sedap nasi ayam aku ni kan? hahahah.. correlle set aku dah ready for collection. tapi aku belum berkesempatan nak amik lagi. tgk lah next week macam mana. this week mmg tak dan. 

 dah kenyang, yeay! sekarang niadel tgh tido. 

on tv, sekali ada cerita beto kusyairy lah. bagai orang mengantuk disorong kan bantal. mmg dah lama nak tgk cerita ni tapi tak jumpa pun kat youtube. nak dowload tak reti. dah kekenyangan, takde benda nak buat moh layan cerita ni. later!

publish!

11 comments:

Nad @ MamaZN said...

Cite pe beto tu?
Kitrg p alamanda..
Papazakwan teringin nak memboling
Ni baru smpi umh huhu

alyyani said...

nad : alamak lupa nak bagitau pulak. cite kashaf imani yg nad suruh tgk tuh. sedih weh! eh dapat SMS / email kita tak?

amal_fc1303 said...

weyh cmner ko wat gmbr seblh2 tu. nak juge..

alyyani said...

ina : lerr scroll je lah ketepi. janji gambar bukan size besar lah. tu medium size.

shark said...

me pun buat housekeeping je..
masak then tido..:P

alyyani said...

shark : esok keje, lusa tulat cuti lagi. yeay! rasa cam best je banyak ni, rumah bersoh je sebab boleh kerap buat housekeeping kan? :)

nome said...

tak terkejar aku yop! entry blog kamoo hapdet laju2...tapi aku sangat soker...dpt la aku tgk xtvt kamooo anak banak...nape ntah..suka sgt life korang...

amal_fc1303 said...

yeker. nnt aku try wat.

Kesuma Angsana said...

hehe KA wat hse keeping ni mmg x suah kerjanyer!

Iela Fazielah said...

sama la kita huosekeeping ari deepavali smlm.... Cuma xmop lntai je... Penat! Semua org giler pakai corelle... Akak punyer set corelle terperap dlm almari syg nak guna.. Bkn corelle je.. Acopal pun sama... Kegunaan di ms org dtg...huhu

alyyani said...

nome : beb, aku lak suka dgn aktiviti makan2 masak2 ko. sgt2 happening! aku boleh imagine mcm mana riuh ko di dapur walaupun ko sorang je yg masak. ehehee.. tgh meroyan update blog namanya neh!

ina : try le segera. update entry hari2.

kesuma angsana : mmg tak susah tapi biasanya tak bape nak rajin ;)

k.iela : laaa kak, awat terperap? banyak sangat pinggan mangkuk tuh. saya mmg tak banyak. kadang org datang tak cukup. hahaha..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in