maggie asam laksa

hi! i was supposed to update blog last nite. in fact mmg tu lah time aku update blog. sebelum tido. end up aku pegi catch up balik grey's anatomy. 4 episode tercicir. sudahnya tido kul 2.30 pagi. bangun subuh, weng! so semalam punya activity same like previous week. lepak rumah. misi sabtu menghabiskan stok daging kurban. dah masuk Muharram, ada lagi bongkah2 daging dalam fridge.

ada budak happy sebab dah pandai join the dot tulis huruf. lepas tu tak habis2 puji diri sendiri. 'mama, adel pandai..'

i cooked this for lunch / dinner. aku nak makan lala tapi cari kat pasar mini kat area sekolah niadel takde pulak, malas pulak nak ke pasar borong. teringin nak makan lala. nanti cari. cantik nye telur dadar aku atas pinggan corelle. tak gitu? puiiii!!!!! elok je sudah makan, hujan pulak. apa lagi, memngukur katil lah. 

pukul 6 mandikan niadel. DVD session pulak. wan ajak pegi tasik kat cyberjaya. tak bergerak pulak aku. sedap duduk rumah. 
 
malamnya, uncle niadel datang. apa lagi, bising lah budak2 ni teruja. nak tgk AIM pun tak aman. aku ada rekod tapi bila nak tgk balik performance muara hati tak leh tgk. apsl eh? silap tekan ke? rasa betul dah tekan R tuh. ish..

adik2 aku siap bawak buah tangan lagi. sungguh tak boleh blah. kerana membaca review aku yg best tu agak nye pasal cerita istanbul, aku datang tu, membuatkan adik2 aku pergi tgk cite ni. and lagi over dari aku sampai boleh tgk 2 kali. tu dapat buah tangan maggi asam laksa ni. yang tak tgk lagi cite ni, tak tau kot whats up with this maggie asam laksa kan? tak nak jadi spoiler untuk yang plan akan tgk cite ni kat wayang.. so aku tak cite.

ni keje aku malam tadi. layan grey's anatomy. the one and only tv series that i watch currently.

pagi tadi terus je buat maggie asam laksa. terliur2 pulak bila tgk nye. lama gila tak makan. sesekali makan maggie layan gak kan? betul lah rasa kosong je meja aku ni. table runner pulak lepas ni ye bed? kahhhhhh tensi wan. lepas satu, satu...

Love... A...
Publish!

11 comments:

amal_fc1303 said...

amboi update blog dah mcm dlm istanbul dh. hahahaha.

Jiey^Mien said...

Hahahha.. Megi, lala? Aku dah!
:P

alyyani said...

ina : harus lah!

jiey : lala ko dapat dah ke? adeh! nak makan lala masak stim dgn ikan kembung goreng. perghhh!! nak2..

Nad @ MamaZN said...

kalu csi layan gak..
Greys anatomy xpenah layan la pulak, huhu

alyyani said...

nad : csi dulu2 rajin, skang tak sempat. tu layan 1 drama siri tuh je. :) melayu of course adam&hawa. :)

shark said...

makanan atas pinggan corelle nampak lebih sedap..
pinggan corelle mak dalam lemari..sayang nk pakai kekdahnya :P

Iela Fazielah said...

pandai adel... Best tau megi... Anak akak si irfan addict kat megi ni..

Imaan09 said...

shomel nya u doters..

alyyani said...

shark : hehehe.. mak tak banyak pinggan mangkuk, tu pasal beli utk dipakai :p

k.iela : sy ni mmg dibesarkan dalam keluarga yg stok maggie sentiasa ada dalam rumah. hehehe..

imaan09 : thanks! :)

nome said...

memang cantek telur dadarmu itew di pinggan corelle...fullamak cun weiii!!! ekekeke

alyyani said...

nome : kahhhhhh puiiii kat diri sendiri! ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in