how my kids enjoy their raya

assalamualaikum readers. alhamdulillah, dah seminggu kita berada dibulan Syawal. kitorg selamat sampai rumah pagi tadi jam 2 pagi. semuanya selamat dan sihat walafiat. honeymoon is over. now back to normal routine. kitorang dah ada sini, roger aku kalau nak datang beraya okeh!

raya tahun ni kitorg dapat gather 1 family. baik di kedah mahupun diperak. perak lah yg susahnya nak gather. so mmg seronok. sederhana tapi meriah. nak jugak quote tu kan. :p nia dgn adel lah yang paling enjoy raya tahun ni. sebab masing- masing dah faham apa tu raya. asal orang keluar rumah je nak ikut. uncle2 diorang keluar pegi raya rumah member diorg pun diorg ikut. mmg semangat raya betul. opah keluar pegi pasar pun nak ikut sebab ingat nak pegi beraya.

ye lah, raya is all about mengeratkan selaturrahim. masa raya ni lah jugak kita nak menjenguk saudara mara dengan sahabat handai. so mmg anak- anak aku paham lah apa itu raya, selain dari berbaju baru.

bukan kata keluar je nak pakai baju raya, duduk rumah, nak pakai baju tido pun mintak pakai baju raya. so lesson learned. next year stock up baju kurung lebih sikit untuk anak- anak.

enjoy few photos of niadel di pagi raya. more stories coming up next.aku sebenarnya sedang mencari method yang paling best untuk cerita pasal Syawal kalini. ewah poyonya kau ni.

bersalam bagai ye. 30saat lepas tu gaduh balik.

video kat bawah ni papa sempat rekod petang semalam nia enjoy nyanyi lagu anuar zain, suasana hari raya. ni lah lagu raya pertama yang nia tau. selalu dengar upin ipin nyanyi katakan.

 updated entry. boleh view tak?

6 comments:

Gieyana said...

sweet jer both of them..:-)

ima said...

X boleh view the video ..nak tgk

Iela Fazielah said...

alolo...comelnyer... maaf sesama adik beradik... anak2 akak pun xde salam2 camtu...

shark said...

slamat hari raya :)

Affieza said...

seronoklah niadel kumpul duit raya tahun ni...hihi

Zura@Iwan said...

so cute....

best kan anak2 time gini dh phm apa itu raya...mmg sakan la dorang nk raya..hikss..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in