cobaan mengambil family photo

7 Syawal, baru lah berkesempatan amik gambar the whole family belah family aku. kebetulan semua ada. aku rasa ni je lah kot kitorg berkesempatan berjumpa semua time raya. next year, yg dah kawen akan rotate balik. so lepas makan tengah hari, semua dikerah salin baju raya semata- mata nak photoshoot. panas- panas rembang.

placing dulu

tetibe aufa mengamuk

hantar aufa kat babah nye pulak.

aufa mengamuk lagi. 

aufa dah bertenang. photographer tak sudah- sudah lagi setting nya. dasar speedlight cap ayam betul

and finally! tu pun aufa mengamuk dah. kesian aufa. bukan senang kita nak gather gini tau. mmg cabaran nak photoshoot ni. akhirnya berjaya capture semua. tah bila tahun lagi nak gather semua. tunggu kalau adik aku kahwin je nanti. abang daing bawak bersabar je lah melayan pe'el kami ni. laki aku dah masak. maka layankan aje. hahahah... 

yang penting..... apak den maintain je dari gambar 1 sampai last. pedulik keadaan sekeliling janji senyum. cayalah ayah!

7 comments:

Iela Fazielah said...

betulla... bapak alya sorang je menten... duduk xberubah..wan pun senyum je...

Kesuma Angsana said...

tetiba lak teringat arwah abah KA< alfatihah

Mama Likha said...

aahaha btul. dr td duk tgk pic apak alya jer... tk cara dh cucu menangis meraung kt tepi. hehehe...


comel smua !

@e_da said...

hahah betulla.. pakcik sorang maintain tgk kamera.. yg lain2 dgn gelagat masing2... nice pic

Nad @ MamaZN said...

uncle mmg menten, hehe..
best ar!
ksian aufa..tak mesra kamera lagi
tggu aufa dah besar sok...kalah niadel! ;)

Zura@Iwan said...

aku stiap tahun mmg ada family photo...ada yg x jd...ada yg jd..adeiii...dh la self timer, so mcabar gk le...ngan bb kdg2 wat pangai kan..x mau duk diam..haha

AieZa said...

Pakcik anuar..maintain jek..terbaik ah..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in