penangan baby aufa

i'm officially a makngah. my very first niece was born on 27th July 2012 bersamaan dgn 7 Ramadhan. tak tunggu lama, zasss terus balik perak last weekend. full story coming up later. aku rasa aku dah angau dgn baby aufa. best nye dapat anak buah ye. ke sebab anak buah sulung? niadel pun dah ada sepupu. tapi nak senyum, aku rasa laki aku pun sama jugak. malam tadi sebelum lelap mata aku capai hp nak msg adik aku ina nak tanya pasal aufa. then dia (wan) tanya aku

wan : aufa tido tak?
aku : jap nak msg ina...
(few minutes later....)
aku : tgh susu badan
(sahur, lepas sahur sebelum iron baju, masuk bilik capai hp nak msg ina lagi.)
wan : dia tido tak malam tadi?
aku : ha? tgk la diorg tido kul bape malam tadi, kita tido dulu then diorg tido sendiri
wan : bukan niadel lah, tapi aufa...
aku : hahahahah... ingat kan niadel. jap nak msg ina ni
wan : budak2 tuh sah- sah lah pengsan dah tido pun lambat.

senyum aku sambil iron baju... 

angau satu...

angau dua...

angau tiga..

yang di angau.. AMEERA AUFA BINTI DAING MARUAK

13 comments:

OneSimpleMother said...

mak luqman pun angau kat baby girl jugak la alya.. teringinnnn sangat. :)

@e_da said...

alya.. apalagi.. wan nak baby baru tu... hihihi

Princess Solehah said...

tahniah dah jadi Mak Ngah hehe. Nama Ameera Aufa tu macam nama Ameera dalam drama Samarinda tu pulak hihi

nome said...

alololo tomeinya anak buah ko beb....nama sgtlah sedap...

masing2 angau bile dpt anak buah sulung yer....perasaan yg sama berlaku kat aku bile dpt anak buah sulung...ekeke...

tahniah kat akak ko yer...dan selamat berpantang

izzah azfar said...

hehehe sila ikut jejak zah untuk baby ketiga ye kak alyani :p

Iela Fazielah said...

wah..tahniah dpt anak uah...anak suku sakat daing ni.....

Anis said...

ckp congrats kat kakak ko ye.

aku kalau tgk baby kecik pun mcm best je. sedap je pegang. rindu masa izz zaman baby. ye la kan, skarang izz dh lasak. nk peluk cium pun payah. and kalau dpt cium, xde la sedap mcm bau baby. hahaha. tp tang tu je la rindu nye. tang pantang aku x suka, tang x tido mlm lg x suka. heheh

Nana Aziz said...

bulatnya..brp kg ni?

Anonymous said...

its time for the 3rd one.. :-) i doakan u dpt bby boy plak this time...

Mama Likha said...

ehem! wan angau nk baby baru jgk kot! hehehe..


tahniah sbb dh jd makngah ! eh, samalah pangkat ler kite. makngah gak ni :p

Nad @ MamaZN said...

tahniah!
comelnye dieeee...!
nama pun sedap

Elyn Sani said...

di bulan yg mulia ni.... teruskan lah niat baik korang tu! eh ahahahhaha. tahniah ye. kot2 bln depan dpt berita baik perghhh aku lak angau nnt! hahaha

Affieza said...

Wahhh...congrats sis dah jd aunty

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in