misi Ramadhan

yang kat twitter tau lah apa misi nya. selain dari meningkatkan amal ibadah, aku ada misi lain iaitu............................................. pakai baju kurung ke pejabat sepanjang Ramadhan.

maka malam tadi, bukak kotak yang ada baju kurung. ada 2 kotak. so dah tgk2, cukup lah 1 hari 1 baju. cukup sampai 30 Ramadhan. tak masuk sabtu ahad kan. kesian baju kurung tu. mostly last pakai masa raya je. ada yang aku tak ingat aku ada baju tuh.

so inilah masa terbaik untuk aku pakai balik baju- baju tuh untuk kali ke2 or seterusnya. tu pasal baju kurung aku beli time raya je sebab mmg pakai time raya je. time lain belum tentu berbaju kurung. 

so day 1 so far success. semangat iron baju tudung bagai. rasa macam pagi raya je. hantar niadel kat taska bersorak deme tgk mama niadel berbaju kurung. sabajelah. hope misi aku ni success sampai ke hujung. aku nak amik gambar tapi tak reti camne ke nak amik gambar diri sendiri. kang kena kutuk dgn laki sendiri. maka aku note kat sini je lah ye. 

semangat nih! 

haaa.. kita letak gambar arkib lah ye. harini aku pakai baju ni. baju raya tahun 2009. kira gambar tu first time pakai, harini second time pakai. masa ni pregnant kan adel 4 bulan gitu. so mmg tak nampak perut la lagi. orang pun tak tau aku pregnant. nia masa ni 11 bulan. apasal harini pakai mcm muat- muat je eh? ni takde isi ni. isi lemak la ye... mak ai make up, gomak nye! almaklum, masa 2009 belum mampu pakai mac lagi. ;)

8 comments:

Mama Likha said...

kita suka pakai baju kurung.. tp dh tk keje skrg, hmmm terperap dlm lemari.. sbb tu bila ada wedding sapa2 kita usaha pkai baju kurung kdg2 siap baju baru...hehehe so that tkde lah menangis baju kurung tu nti di akhirat nanti :))


selamat berpuasa..

Hilmirda Daud said...

untung boleh pakai baju yang dah lama.. Amy pulak dah tak leh nak masuk dah... badan dah tak sama saiz hihihi

Iela Fazielah said...

serius..bj semua br skali pakai???? wah..akak bj dah berjuta kali pakai...naik lunyai dah

Gieyana said...

sama mcm daku..jrg pakai bj kurung gak..slalu pakai ms kenduri or jumaat jer..:-)

hijau..menarik..:-)

nome said...

syabas inspektor shahab! suka sangat dengan misi kamooo....rasa cam meriah je bulan posa kali nih...selamat berpuasa beb!

Nad @ MamaZN said...

alahai, bagusnye bleh pakai lagi sume baju2 kurung tu
kite??
emmm, dh anak 2 lagi la takleh pakai, uwaaaa!!!

wan syamzaima said...

adik mcm wan ja...
baju kurung hanya untuk raya and kenduri..hehe..

Anonymous said...

dik, baju kurung ni sama pattern baju kurung aku gk...kaler purpler gitu. year 2009 jugak....

teruskan usaha murni mu itu....

chaiyokkkkk...!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in