cerita hot semalam

cerita hot semalam, aku pegi bank, then masa dah start enjin kereta tuh ada kereta sebelah hon aku. ish apekehey? then dia cakap tayar pancit. haaaaaa pulak. awok ni dah la ber ayu- ayuan berbaju kurung.  ewah, kalau tak pakai baju kurung pandai ke handle. ok first thing kita buat apa?

of course kita amik gambar dulu..... heheheh... lepas tu kita watsapp kat laki kita. mana nak watsapp mana nak call mana nak watsapp kat office group bagitau. semua nak buat serentak lah. mujur lah depan tu ada petrol pump. so wan soh isi angin dulu then cari kedai tayar.

aku heh?? isi angin? camne ke nak isi angin. isi angin pun aram tau weh. takpe, kita park dulu kat tempat isi angin tuh lepas tu keluar kete. rescue 911 a.k.a officemate ondway. masa dari bank nak ke petronas tu dah rasa rim dah cecah jalan tar dah, ah sudah, bengkok pulak nanti.

then datang lah sorang mamat petronas ni tolong nak tukar kan tayar kereta dgn tayar spare. then dia tanya aku jack adaka? aku cam apekah jack? jack and neverland kat channel 613 tuh aku tau la. aku cakap apa yang ada dalam emergency kit tu je lah.

rupanya ada kat bawah co-pilot punya seat. ok itu jack. noted. then diorang tolong tukar kan tayar spare. dah lah tengah panas. rasa macam, adoilah dgn baju kurung bagai (nak salahkan baju kurung gak tu) hahahah... settle tukar tayar then terus pegi bengkel ahtong.

dah sampai bengkel. take out balik spare tyre tuh.

ada 2 lubang kata ahtong.

hasil penemuan. besi ni yang bikin kete aku pancit. settle semua masuk office balik. and it costs me RM0. sebab buat kat bengkel panel office. 

lesson learned : bawak kete pandai, so bila jadi benda2 ni kena pandai handle jugak. at least pandai lah isi angin tayar. ini pam tayar pun tak tau ape kes?

12 comments:

MaMa_AdHa said...

samala kite kak... suami balik tgk tayar takda angin.. mana la umi nak pandai isi. pandai bawak tau la

Gieyana said...

weh...kalau kenal kata Aku mau panik...

Gieyana said...

weh...kalau kenal kata Aku mau panik...

Kesuma Angsana said...

plg leceh bila kereta pancit, nak tukar herrrrrmm berpeluh !

Nana Aziz said...

samala ngn aku.haram 1 mnde pun xreti psl kete..isi myk tau la..huhu

eiNa said...

ahhakss.. typical lady driver la tu.. sya pun samer..walaupun di ajar suami tpi lebih "manja" kalau suami yg buat semua tu,,

Hilmirda Daud said...

samer lah kiter hihihi..

nome said...

same goes to me la beb...aram tak tau psl tukar tayar...jack and the neverland ek? muahahahaha....lawak la ko nih....

Nad @ MamaZN said...

suke ar bace entry2 alya ni...
buat kite bace sambil tersengih sengsorang
hihihihi....

Shasha Mohamed said...

Kesiannya...
kalau tau sikit2 pun takper kan ;)

Shida said...

alya..sama!!!x reti isi angin tayar wehhhh...naik angin je tau..hahaha...mmg kita kena blajar laa menda2 cenggini kann..:)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Iela Fazielah said...

kelakar la maku alya..akak dah kena dulu...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in