korang memang bestlah!

memang best lah baca komen- komen korang. baik dari yang aku kenal sampai lah yang aku tak kenal. kira tak rasa demotivated lah. rasa ok, bukan aku sorang je macam ni, orang lain pun sama. siap ada yg luah rasa. pun boleh! aku senyum je baca. yang share routine, thanks so much buat aku terjaga la. orang lain bole je buat. apsl aku nak banyak sangat complaint. so buat je. yang penting kita ikhlas and buat keje kerana Allah.

tapi tu lah, being human. perempuan pulak tu, ada masa hormon turun naik. bila time PMS mula nak meroyan bila ada je benda yang tak kena. padahal takde apa pun. aku pegang apa korang cakap, kita rasa kita susah, ada orang lain yang lagi susah.

tapi nak gelak ke nak nangis bila i received one comment which i don't publish. komen itu berbunyi apsl ko nak susah2 nak masak. tau lah nak kena masak then nak tayang kat blog sebab takde modal. 

say what????? do i look that desperate to find a story to increase my blog traffic? aku se-terdesak itu ke? come on lah. aku tak payah susah2 nak perah otak cati idea nak update blog. tanya lah blogger lain. blogging ni kalau korang blogger sama dengan aku it will come naturally. even ko takde cerita pun kalau rasa nak tulis sesuatu kat blog, tangan ni akan go with the flow. contoh macam entry sebelum ni. 

tak payah lah nak penat2 perah otak yaAllah apa aku nak update ni.eh meroyan ke aku ni? ok dah stop merepek. balik pada isu maidless tu, at least aku kena bersyukur laki aku bukan jenis strict hari2 balik keje bukak tudung saji kena ada makanan. dia takde hal. tapau bole, nak masak bole, tak makan pun kadang dia boleh. bab basuh baju dgn sidai kain pun bukan aku yg buat. aku incharge lipat kain je. so its always better to have something than nothing kan?

ok dah tu je. so thanks a lot korang ye.

entry mesti disudahi dengan wajah kesayangan hamba, tu compang campeng dimuka adel tu kesan gaduh ada, kesan jatuh ada. besar nak jadi stunt woman anak2 aku ni.

13 comments:

Gieyana said...

just be your self..x yah pretend2 nk jg hati org k..but kdg2 hv too although hati sakit...aperpon cool babeh..dan yg terbaik senantiasa jd milik ko..

#aku kdg2 sakit hati gak bila org keep asking me why x kasi adik kt nureen..asal jer aku wt enty gambar2 nureen, sure salah satunya tulis..'dh leh ks adik dh tue kt nureen'..mmg terasa psl bkn kita x nak..cuma Allah dh aturkan yg terbaik untuk umatnya..tp aku ttp publish komen tue..i take its as..`myb sipolan2 tue x duduk kt tpt kita n x rs apa yg kita rs`.. N take its in positive way..haaaa pjg mak komen tau! Kah kah..:-)

Mama Likha said...

tulah.. tkyah lah nk ikut org... ada jugak yang kasi komen mcmtu erk.. terasa pulak kita, sbb kita siap ada entry lauk of the day kahkahkah. tu bukan nak menunjuk kt org sbb terer msk tp sbb byk masa kt rumah !! tkde kerja update blog yg tah pape je isinya huhuhu..


sabar jer lah alya.. mcm2 org ni kan.. kite pun stuju sgt2 dgn kata2... ''kita susah org lain lg susah''.. bila stress dgn keadaan rmh/anak..., kte selalu ingt tu dlm hati.... tknk lah merungut byk2 kang Allah tarik ??? nauzubillah....


kite jd perempuan, mmg banyak kena sbr.. susah skrg..., senang kmudian bila anak2 dh besar pnjang.. insya allah.. moga jalan kita senang nti bila depa smua dh besar...

shamirazafisa said...

ganas jgk ank mu eh..
ank aku mmg bercakar skmo.. gaduh je cakar..bercalar muke nge tubuh.. si abg ble dh mrh sgt..tumbok adik pn ade...

btw, ibu bkerja ..penat cara bkerja nge rumah.. yg tak bkerja pn penat juge.. :)

keje laki kite same eh.. laki aku tukang jemur nge angkat.. aku tukang sumbat dlm mesin basuh & lipat je...

Jgn lupe amik ap2 supplement tuk tubuh bdn sndri..biar brtenaga skmo..

Nad @ MamaZN said...

suke je dtg sini wpun kengkadang tu takde mende sgt pun
sbb nak tgk keletah niadel yg comel2 tu ;)

ape la diorg tu ek..isy, isy, isy..

btul, kalu kite pk kite ni susah, ada lagi yg lagi susah dari kite
so, bersyukur dgn apa yg ada dan cuba utk trus perbaiki diri demi kesejahteraan kluarga
ewah..! =p

mrs.ecam said...

isk ade gak org komen camgitu ek...xpela aku tau ko x berniat pong nk tayang2 klu buat entry mkn2...aku ske jek tngk sbb aku x rajin msk...rajin mentapau jek...hikss

aku tau perasaan ko tu...kdng2 mmg rs penatnyer nk uruskn sume ni...tp pnat camne pong kne gagahi gak buat...klu x kt yg wat spe lg kn....bersyukur asben tlg2 gak...klu die x tlg pong doa2la smoga terbukak hati die nk tlg kt yg berhempas pulas blk kje pnat2 buat plak kje umh sume kn...(eh ni mcm ckp kt diri sndri jek) hikss....
pape pong snyum sokmo dehhhh....

Nana Aziz said...

blog kita kn.suka ati la kn nk publish ape pun. klu rs xbes jgn baca ye dok..la hai..mcm2 deme ni..

seb baik la kn en hsbd kita ni jenis memahami mbantu pape yg ptt. klu x mau pengsan kot. aku la tu..hee

shark said...

wahhh komen semua kelas2 ala2 mak2 gitu..hehe..

biasalah kawan..org mmg x senang tgk kite senang..be urself dan take it easy..enjoy life selagi mampoo :)

Iela Fazielah said...

haha..kelakar statemnet ayah stunt women tu....

Shasha Catering said...

Betul tu, kalau dah agak lama kita menulis blog memang macam2 idea yang ada, cuma takder masa untuk tulis jer.
Lainlah masa mula2 dulu saya memang takder idea nak tulis, kena perah otak, dah perah otak pun kadang tu tak tahu nak tulis apa, blank....

Takper memang camtu kan, alah biasa tegal biasa :)

Chik Na said...

biar orang nak kata apa, asal hati senang dan gembira :D

Anis said...

entry ni membuatkan aku baca semua comment2 last entry ko. hehe. ramai gak yg rasa apa ko rasa. aku lak selama ni mmg tau kalau aku rasa letih/stress... ada org lain lg letih/stress. so utk kurangkan letih/stress aku, aku skarang x masak dh. haha. basically apa2 yg aku x terasa nk buat, aku x buat la unless kalau btul2 kena buat. then dh NEGOTIATE dgn saleh, nk 2nd one bila izz 5 thn. yes! hehe. so hopefully by that time, things get easier bila 1 anak dh besar sikit.

yantie said...

ade komen camtu erk?? nak tergelak. biarla org tu nak masak pun. klau da niat nak masak sndri hari2 trtentu, penat caner pun mesti nak msak kan... bukan sbb nk post kat blog je.

saya tahu alya mmg rajin update blog.ade je benda nk crite selain dr bab masak... heheee

sabo je ler...

tu la kan...suami isteri saling tlg menolong. idak ler psangan kite tu kejam sgt ye dak... :)

saya pun suka je kalau bace blog alya. suka bace psal niadel, adek badek, mak pak alya.. psal masak pun ok. share je smua benda..

tak suka jgn bace... ye dak... heheee

Mama Lynd said...

Kita sesama kita pun nak berburuk sangka. org y ikhlas berblogging kita dapat rasa bezanya dgn org yang berblogging just thing about traffik.

Thank for the entry hr tu sbb bg semangat kat saya dan buat sy rasa bukan saya je org anak 2 atas muka bumi ni.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in