adel oh adel...

Sehari sebelum family day tuh, yakni hari khamis lepas, aku dapat SMS dari taska yang bagitau adel demam, muntah- muntah. adoyai... habis keje, punch out terus je zass amik niadel. call clinic doktor pun baru je sampai. so terus je bawak gi klik. mmg adel lembik lah. dalam kereta pun sempat 2 kali muntah. habis baju seluar mama. jumpa doktor cek suhu 38.3 terus masuk ubat kat bontot. ubat tahan muntah sekali.

balik rumah lembik kejap lepas tu segar bugar. tapi tgh malam badan panas balik. suhu cecah 38. maka nya, family day mmg akan jadi bertambah hectic bila adel demam. adel pun nak mengempeng je sepanjang masa. kira 3 hari 2 malam kat Afamosa resort tu, adel tak selalu jejak tanah lah. sebab most of the time dia dok atas dukung. 

balik KL semalam, adel nye demam dah surut. aku rasa segala sendi, urat, otot, pangkal rahim, peranakan semua sakit. dengan nak make sure majlis berjalan lancar lagi, dengan kena join segala aktiviti lagi. the horror part bila time treasure hunt. 1 water world adel atas dukung. fuh! lagi hebat bila time karaoke pun adel dok atas dukung aku gak. pergh! mmg kedaung la suara aku. pitching lari habis. tu aku rasa mcm gagah perkasa je last weekend. 

ni tatau berapa hari nak recover. yg penting adel dah fully recover masa hantar ke taska tadi. stay tuned for more stories and photos. mmg best, mmg awesome, mmg letih...

masa nak check in. masa ni badan dah start panas.

masa registration. atas dukung..

masa makan pun horror. adel nak berdukung je. aku mmg tak makan sangat lah. penat dukung adel, penat jadi organizer pun ye.

masa nak masuk water world pun tak mau bejalan...

nak menuju ke telematch nye tempat kat inner tube area. belum start dah mengah!

masa incharge telematch pun dia tak mau diletak...

masa adult telematch kena pass kat orang lain jap. tapi habis je game, mesti nak duduk atas dukung jugak. 

masa nak masuk pool pun tak mau turun jugak..

masa nak treasure hunt pun dok atas dukung jugak...

kalau mama duduk pun, kena mengulit dia je. demam demam jugak, tapi bila tanya nak mandi pool tak? dia kata naaakkk!!

ni paling haibat ni, time nyanyi pun tak nak diletak!

aku sorang je nyanyi sambil dukung anak. korang nak tgk ke video aku nyanyi? tak tergamak pulak nak letak sebab mmg pitching berlari2. kalau tak dukung anak, ok kot. :p

masa amik hadiah pun nak duduk atas dukung..

masa jadi emcee kejap pun nak duduk atas dukung

masa amik hadiah lagi. ni aku menang lucky draw. aku dapat hadiah no.2 LG LCD TV 42" second time family day, second time gak dapat grand prize. eleh, perlu ke bagitau? ye perlu. hahaha... idaman semua ni TV ni. tapi aku idamkan Grand Prize dia. holiday package to USS. ni tgh pening, mana mau letak TV ni. ok, balik kepada tajuk asal, adel masih diatas dukung. masa ni dah nak pukul 12 malam.

sampai lah masa check out nak isi borang review pun dia tak mau kat orang.

adel oh adel... statement wan yang melekat dalam kepala otak aku "dia tau dia lama lagi nak jadi adik tuh...."

13 comments:

Gieyana said...

sian Adel..mama dia ttp gigih menyanyi..cayalah ko..:P

wanie md zain said...

hahaahha..gelak besar wanie tgk alya sambil dukung adel..aduii memang rock abis la..

sama la dgn iris..tgh demam ni..mmg berdukung jer kiranya...pinggang ni leh ada lekuk la kalau dok 24 jam dok dukung dia..hehheeh peel sama..penat mak..

statement wan tu same with my husband...

mrs.ecam said...

hahhahahha...plg klako time karok ngan jadi mc...pong nk berdukung jugak2???? hadoiii x patah pinggang ke???? tp tu la kn...demi ank..sanggup jek sume...eh tv tu klu x tau nk letak mne meh pass kt ai meh...umh ai bnyk kosong lg...hiksssss

Iela Fazielah said...

larat kamu yek dukung adel sepnjg ms... Tv tu meh jual kat akak..rmh akakxckptv...huhu

izzah azfar said...

adik? heheheh tak sabar tunggu akak punya turn, wah mesti sakit satu bdn bila kena dukung adel sepanjang masa, adel dh berapa kg ni kak?

Nad @ MamaZN said...

adoi, saya tgk pun dah terasa penatnye..huhu!
lenguh ooo tgn!

adek? adek?
apakah? bilakah?
bleh ucap tahniah awal2 tak?
^_^

wan syamzaima said...

dik,berapa berat adel?
boleh patah pinggang all the time berdukung...dgn wan dia xmau ke?

fyi,kami kat KL last weekend.sempat jumpa yaa..ingat nak pi visit adik ngan rumah baru,tak ter telefon la plak..rupa2nya adik xde...

Anonymous said...

anda sangat hebat!

amal_fc1303 said...

oit nk letak mana tv tu. meh la bwk blik perak. hehehehe

suhida said...

hoh...pengorbanan ibu tu.ciannya adel..ni pesen demam sama mcm izzat ni.huhu...neway,klu ko nak bagi org tv tu..aku available tau.hahahaha...

Anis said...

sorry la wei, aku baca entry ni ketawa bagai nk rak kat ofis. patut la semua part badan ko sakit. mmg ko ibu mithali. sian ko. demi anak ye.

@e_da said...

adoii mmg hebat mama dibuat dek adel ya.. takleh tahan karok pun dukung anak.. super mama ni.. tabik spring you.. heheheh tp kurangkan gemuruh ye jugak ek bila ada anak disisi.. bagus gak adel ni.. ehheheh..

best betul dpt tv.. walllaaaaaaaaaaa

nome said...

cian adel demam...tp dia gigih gak nak main pool...itulah adel....mmg bersemangat..cayaklah!

wahhh menang tv 42" tuh...rezeki korang sekeluarga...tahniah beb!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in