adel is 13kg

kepada yang bertanya kat komen di previous entry, berat semasa adel ialah 13kilo. berat nia 15kilo. kira aku angkat tong gas la sepanjang aku ber family day haritu. ahahahah... berat ko! dah sihat ni, selera makan back on track. tapi masa demam haritu pun ok je. lepas makan ubat bole makan nasi 2 mangkuk. steady je. susu, ber botol- botol jugak. itu lah adel...

ni pukul 10 malam kot. aku dgn wan baru nak makan. mithali ko tunggu laki balik main bola makan sama2. tu kasut bole letak dalam rumah takut kena cahaya matahari gamaknya. tak kuasa. lari topik sudah. adel pum join makan sekali. padahal dah makan nasi dan pelbagai makanan yg ada kat dapur tuh.

haaa tu dia. tgh ngap ayam goreng, dia pronounce ayam 'ayem'. tgk perut lah. cikgu taska dah banyak kali cakap baju basahan adel banyak dah senteng. nampak perut. tapi kalau pegi kedai, asyik lah beli baju jalan. tu tak tertambah stok baju basahan.

wah wah wah... heaven nye makcik kita ni ye..

dah tak tau nak letak caption apa. hahahah...

6 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

montel jugakk tu..plus Comel kan. beza skit muka dia dgn kakak dia nia. putih

Anis said...

wei, bersyukur la anak ko nk mkn. izz susah nk mkn ok. stress aku pikir hari2 nk bg dia mkn apa. tiap2 hari aku bg mkn mcm2 tp still kuantiti... alahai ciput gile. mmg org kata eat like a bird la. berat izz 9.8kg. ada naik sikit la dlm 300 gram. hahaha. xtau la bile akan reach double digit. dh lama sgt 9++ ni. tp dia aktif je aku xde la risau sgt.

mrs.ecam said...

alhamdulillah sihatnyer adel...adel ni sebaya ank aku no 3 skang ni..tp berat ank aku 9kg pong x cecah lg...tp die mkn bnyk num susu pong bnyk tp x tau la knape bdn die x naik...yg aku hangin bdn aku plak yg naik bagai d pam2...huwaaaaaaaaaa

nome said...

alhamdulillah...yang penting anak2 kita sehat...

Chik Na said...

time depa kecik kecik dulu, baju jalan pun akak pakaikan kat rumah or rumah baby sitter... sbb depa cepat membesar, kadang tu satu satu baju pakai tak sampai 10x, dah senteng or tak muat :)

suhida said...

adel sempoii...nanti dah besor tunjuk dia gambo ni.hihi..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in