roses for nia's teacher

gila buruk rekod list of entry untuk bulan ni. dah nak month end pun. ok, dah settle semua- semua ni, baru selesa nak bercerita ye tak? this time, kita buat ikut topic. letih pulak baca entry pukal sebelum- sebelum ni. aku nak baca balik pun letih. apa lagi korang.

so, on 16th May aritu kan hari guru. kebetulan hari tu aku cuti sebab orang pasang divider and TV panel rumah aku. and wan pun MC haritu sebab ada doctor's appointment. so dalam tengah hari, aku soh wan lak tunggu rumah while aku cabut lari jap bought something for cikgu2 nia kat smart reader.

for the record, last year mmg tak bagi apa. yang selalu aku bagi, cikgu2 kat taska je. sedangkan aku rasa banyak progress nia sekarang ni, dapat dari sekolah dia. so terasa kena memberi sesuatu untuk menghargai sumbangan cikgu2 nia.

sehari sebelum tu masa aku kat ofis, masa tu dah pukul 5 petang, baru sedar yang esoknya teacher's day. terus buzz adik aku ina, buat kan kad untuk aku print. setengah jam settle dia bagi kat aku, aku pun menggunakan kemudahan yang ada disyarikat untuk print dan laminate. siap officemate tolong lg. hahaha...

so esoknya, dalam kul 1 gi kedai bunga beli kan roses untuk cikgu nia sorang satu and tampal kad yang adik aku tolong buat tu. terus pegi sekolah nia, aku dok depan pintu je rasa macam minah dispatch sementara nia dok agihkan kan present. jenuh tunggu dia nak pegi kat setiap cikgu dia wish happy teacher's day. sebut pun lambat2. sabar je lah. so sekian cerita hari guru.

ucapan yang paling sesuai untuk semua cikgu nia sebab nia suka belek buku. kalau homework tu, yang tak suruh buat pun dia buat. tup2 aku tgk, habis dah sebuku. sabajelah makcik ni. nampak nau mama tak monitor bila dia buat homework. 

sorang sekuntum bunga ros. ater kalau bagi sejambak, kopak mama nye. oh thanks bed for the idea bagi roses. mmg memula blur tak tau nak bagi apa. last2 bagi bunga rose.

buat 8. jimat duit beli kad. patut bole suruh nia buat sendiri tp pencil buku semua dah bungkus dalam kotak. 

ready to distribute to all teachers. terima kasih semua cikgu nia. progress nia sekarang ni mmg semua credit goes to her teacher. mama tukang teman nia revision je. 

happy belated teacher's day to all educators in my family; mak, ayah, along and daing. aci la wish belated kat blog eh. :)

2 comments:

Mama Likha said...

terasa bc entry ni pun laju2 selaju dan sekalut alya 0n that day... fuhhhhh

Siti Asiah said...

kreatif sangat...;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in