basuh pinggan

sekarang kalau kata jom basuh tangan, masing- masing lari2 amik bangku kecik panjat sendiri lepas tu, bia nia buat sendiri. adel lagi best, tak payah lah mama. tepi lah. bole? jangan bagi ada pinggan kat sinki, alamatnya kaya lah tokey axion. sekali nia amik sabun, dikorek nye. 1 pinggan bole habis suku axion. adel pulak, axion tak sampai nak capai lagi, dagu pun belaga dengan sinki. tapi semangat menolong mama tuh ada. bagus2, mama duduk depan tv tgk buletin utama sambil main henpon. untung ada anak dara... ayat sedapkan hati sebab takde anak bujang :p

14 comments:

@lfidah @dim said...

bagusnya niadel tolong mama..dah ada pembantu di dapur..

Farah Shamsudin said...

rajinnye anak-anak dara nii...untung ade anak dara tau!

yantie said...

tu yg pelik, aik?? da sampai da singki nk basuh pinggan... panjat bangku rupanya... hihiii :)

OneSimpleMother said...

gud girl.. boleh buat menantu ni.. so apa lagi mama niadel.. boleh dah start projek baby boy lak tu.. :)

Mama Likha said...

rajinyer... pasni blh masak plak hidnagkan kat mama opsss ! terlebih sudeyyy :P

wanie md zain said...

alya..heheh bab sabun tu mmg la kalu najla dia tuang jer sabun tu..adik belum lg menunjukkan minat...
bagus kan ada anak dara..leh tlg mama..(sama ayat sedapkan hati xde anak bujang)

Nad @ MamaZakwan said...

pasni, anak2 masak
mak pak tggl makan jek :)

bestnye ada anak2 dara
dpt tolong wat keje2 umah
sejuk ati mak :)

*azni* said...

rajin nya anak dara ni.. ;)

Iela Fazielah said...

wah..header br..cun2!

shark said...

alhamdulillah..dah pandai tolong mak nyer ke dapur..:P)

Anonymous said...

uncle nk jmpa niadel..

Affieza said...

Bagusnya kecik2 pun dh pandai tolong mama ye...hehe

amal_fc1303 said...

pasnie blik perak boleh la tlong auntie ina kat dapur ye niadel.

- dieyana - said...

comelnya, anak2 dara basuh pinggan, dieyana ada 2 ank bujang, mau besan? (tapi ank bujang dieyana, garang..hahah) ^_^

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in