wordless wednesday (tak sangatlah)

tgk lah betapa payah nya kitorg nak amik family photo ramai2. anak nak masuk 2 dan dah masuk 2, mahupun nak masuk 3, struggling nak panggil anak2. dpt dukung sorang, sorg lagi tah kemana. jenuh panggil. ending gambar nye seperti dibawah.

korang tgk muka kitorg pandang arah yg sama, panggil anak sulung masing2. anak no. 2 dah berjaya dukung. nasib lah anak no 2 nome dok dlm perut lagi. hehehe.. nia tu saja buat keras kat tepi kerusi tu.

sorg dah sampai, nia masih ditebing kerusi, hana tak sampai2 lg.. nome dah kibas rambut.

hana lambat sampai sebab naik kenderaan. traffic jem barangkali. adam dah dapat port. leesya setia menunggu. nia masih ditebing!!

adam dah posing baek punya kat kaki mama dia, hana tengah reverse parking. leesya tah tak bleh tunggu, buat peace terus, nia sikit2 dia bergerak.

adam dgn nia dah posing kat belakang mama masing2. leesya maintain, hana dah senyum. aku pulak mata pejam! 

tu belum kira, tahap keberbuluan tukang kena paksa amik gambar menunggu cukup korum tuh. ending dia, takde satu gambar pun jadi. ala, ape kisah, candid is always the best! katanya!

15 comments:

@e_da said...

hahaaaa anak... anak.. susah nak ajak join posing yek.. masing2 ada kerenah

Ryn said...

hahahahaha..adoi tergelak membaca nya..

Tina Othman said...

yes, suka bab keterbuluan tukang ambik gambar kan, mesti tensi je hihi

tapi candid pun cantik jugak dear

alyyani said...

Sungguh lah eida. Kalau nak tunggu betul2 posing mau xde sape dah nak amik gambar tu. hehehe

alyyani said...

Aku pun gelak bila tgkkan aksi maksi anal2 kita tuh. Macam2 ragam!

alyyani said...

Tina : paksa rela memasing. Hehe

nome said...

muahahaha!!! lawak seh! gelak guling2 aku tgk gambar candid kita nih...candid mmg the best la! :)

Mama Likha said...

Haha kan dh ckp kt ig..pic ni candid.... Mcmtulah bila anak2 bkumpul kannn.

Iela Fazielah said...

biasala....mmg mcm ni la keadaannyer bila nak bergmbar ramai2

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

Setiap org ada kepala masing2.. hahahah

DELISHA Hijab Store said...

hahah part nk amik gmbr beramai2 ni mmg menguji kesabaran esp cameramen!!

alyyani said...

nome : dari camera hp sampai ke camera si ryn, tak de gak gmbr yg senonoh ye. nmpk sgt tgh syiok kan? :)

mama likha : tu lah dia. yg tukang amik gmbr muka dah ketat. hahah

k.iela : tu lah dia. then bole lupa lak nak amik gmbr mak2 posing. ish sibuk kelek anak.

romai : mmg lah wei!

delisha hijab store : hahaha mmg!

nadja said...

penat la posing ehhehe

alyyani said...

Nadja : tak dan nak posing pun. Dok kejar anak2. Hehehe

ShashaCahaya said...

Ya, gambar candid ni best gak kadang2 tu.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in