antara sebab lambat ke pejabat

ok, just a quick one. sebabnya...

nia, take your shoe... dia pun pegi pakai kasut nike dia. lepas tu kitorang keluar rumah. aku kunci pintu nak turun tangga. dia bole cakap, mama, nak pakai kasut lain lah. pujuk punya pujuk tak jalan, bukak lah pintu balik dia nak tukar kasut merah polka dot dia pulak. sempat lah aku twet se-dua siap amik gmbr lagi menunggu dia nak pakai sendiri.

sudahnya, selipar menjadi pilihan! sabar je lah dgn pe'el anak aku ni. tp my friend replied back to me, dia cakap "tiny thing you'll miss in the future" waaaaaa mak emo tetibe! so jgn marah2 anak eh, nanti dah besar kita rindu benda2 kecik ni.

8 comments:

Anis said...

aku kalau bab2 mcm ni x kisah sbb xde punchcard or whatever. best nye flexi hour!

@lfidah @dim said...

betulkan alya..jgn marahkan anak sebab nnti kita akan rindukan moment2 ms dia org kecik nie..kdg termarah..tak sengaja..:-)

Princess Solehah said...

hehe..auni gini jugak pe'el dia. kadang2 tu dah pakai baju bearbear, nak tukar baju dora. pastu nak tukar baju berry pulak...aduhai. mesti rindu nanti

Iela Fazielah said...

betul tu... tp akak jarang layan..akak pakai kuasa kuku besi... nak cerita byk... tinggal kat rmh terus.. aku buat pura2 stat kete mengelabah dia...jahat x akak...???hehe

...sWeeT uMi... said...

huhuhu btul gak kata mak tu...dia dulu yg mkn garam kan huhuhuhu...nway cantek selipar dia (^_^)polkadot lagi hehehehe

...sWeeT uMi... said...

huhuhu btul gak kata mak tu...dia dulu yg mkn garam kan huhuhuhu...

wan syamzaima said...

wan,kalau byk2 songeh,ckp kata nak tinggal...haha..
keja ada time in susah skit...

alyyani said...

anis : aku flexible jugak. tp kalau dah selalu lambat mcm tak tunjuk kan contoh yg baik lah kat staff.

alfidah : marah tu tidak. dalam hati je meluap2. hehehe..

princess solehah : heheh auni pun sama memilih sendiri eh. tu lah, benda2 ni lah kita akan rindukan nanti kan? :)

k.iela : sy yg dok apartment camne nak buat gitu kak? esok dok umah umah atas tanah boleh dipraktikkan :)

sweet umi : selipar dah lama sgt beli. dah outdated pun. heheh..

wan : kalau nak tinggal kang dia nangis. nangis kang kena dukung. jenuh nak dukung tu turun sampai bawah. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in