rania ke nursery baru next year

harini (jumaat), hari yg sangat penat. berkejar kesana sini. harini hari terakhir nia sekolah, so ada parents-teacher meeting. sambil tu amik report card nia, gambar konsert, dvd concert dan cerita perihal progress nia lah. kalau mid term haritu nia tak seat exam, but for final she's ready to take exam. aku ingat dia tak amik exam gak. but she did. cuma sebab dia tak tau membaca lagi, exam adalah style 1 to 1. teacher gave instruction then dia buat. alhamdulillah, semua result nia ok sangat. untuk budak 3 tahun ada 3 org je yg amik exam, dan ada gak budak umur 4 tahun yg tak boleh nak seat exam lg. tu dah cukup bagus pada aku. tetiba terfikir, camni la rasa bila mak pak kita tau result periksa kita. patut la mak ayah aku selalu sedih, sebab aku ni middle range je bila time periksa :p

settle meeting tuh, parents diberitahu masa kat konsert diorg haritu, efektif next year, SR TPP akan provide transit / day care. sangatlah menarik perhatian aku since sekarang nia berulang alik dari taska. diorg sewa tingkat atas utk dijadikan day care nye tempat.

bukan takat tu je, dengan fee RM250 sebulan, aku bole jimat on transport and kat situ bukan duduk2 saja mcm kat taska. akan ada homework coaching dan iqra' class. takde extra charges. semua dah include dalam fee tu. dan yg paling best no extra charges for overtime. terus aku agree nak hantar nia kat situ terus.

maka terpaksalah berpisah nursery dengan adel. sedih pulak. but for her on good, dan banyak advantage disitu aku tak fikir panjang. pagi hantar cam biasa, then iqra' class. then siapkan dia gi sekolah utk afternoon session. let say kalau ada extra class ke tak pening nak arrange transport. balik sekolah ada homework coaching.

tapi kalau cuti sekolah camne? tah! lupa nak tanya. rasa open gak kot. nanti aku tanya lagi. kalau tak bukak, taska diorg kan ada...

her class photo. tamat sudah sessi 2011, jumpa di tahun 2012.

10 comments:

Anonymous said...

sexy2 sume gegirl nye, yg boboy bkn main sopan lg sume.. huhu..

LYAfrina said...

dlm pic ni..mana nia?? smpai dh x cam bla makeup

alyyani said...

anon : tah kan. tp x pe la, kecik2 la merasa nak pakai, esok dah besar x leh pakai dah. aku fikir gitu je.

lya : x cam eh.? yg no 2 dari kanan tuh. huhu. mmg lain mcm opera cina dah. :)

alyyani said...

lya : silap. 3 dari kanan :)

LYAfrina said...

ye k alya?? hehe.. lain sgt bla dh makeup.. cam amoi pon ada.. tp cute :-)

alyyani said...

lya : tu lah. kitorg pun memula tgk gmbr tu mmg cam tak cam :-)

alongaishah said...

sexy nia kan...weh...250...murah dan berbaloi weh...klu aku 5,6 kali agree....baik nursery daripada antar umah orang pon 250...kite cuti die pon sibuk nak cuti...fenatt.....nasib baik iman pon dah mula dok nursery sejak 2 bulan lepas....

alyyani said...

along : kan weh? kalau dok taska x buat apa. kalau kat situ mcm2 aktiviti. sng keje aku x yah nak tunggu dia buat homework. balik umah dah siap! hehehe. malasnye mak niadel!

Iela Fazielah said...

memula ingatkan tak masuk SR lg.. rupanye nak stay SR wholeday lah ye.. lg bagus.. tp tulah.. SR fee dia sgt mahal... ingatnak anat syfqah ke situ..tp mcm xmampu nak byr whole payment a year... ke kamu byr kuarterly???

alyyani said...

k.iela : sy bayar quarterly kak. tak mampu la nak bayar whole year terus. ada gak org bayar monthly basis.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in