pukul 3 pagi...

what time is it? adel buat lagi, kul 2 pagi tadi panjat atas katil, pujuk dia tido sebelah aku, dia tak mau. dok jom, jom... bawak dia keluar, bukak channel 613, baru dia diam. dgn aku sekali tak bole tido ni. maka on lappy. bole sahur gamaknye ni. ni kang kul bape nak tido ni. esok mesti weng kat office. 

saja kacau wan tadi "uit, dah kul 6 la!" tekujat dia. tgk hp, terus tarik selimut balik. muahahaha.. dia kena keluar awal harini. nak kena pegi kuala lipis. kul 6.30 dah nak keluar rumah. aku la kena hantar niadel harini. ok je nak hantar diorg, janji tak hujan. kalau hujan, semua nak bedukung, mau patah pinggang nak dukung 2-2 and nak turun tangga. ok lah, short entry je ni. ni budak ni tgh main keluar masuk barang dalam diaper bag. ajak masuk bilik dia geleng kepala..

baring sebelah mama, tgh mama blog walking

it's 3.20 AM!!

ajak salin pampers, dia terus amik pampers dgn bedak

nak letak bedak kat pampers sendiri..

parah kalau hari- hari begini. kalau tak keluar bilik, dia akan menangis non stop! penah try, ada la dgn 15minit kot. lagi pujuk, lagi kuat meraung, lagi marah, lagi kuat meraung. bila dukung, keluar bilik, terus senyap! apakah??

menunjukkan dia tau apa yg dia nak. kalau dia tak ngantuk tu, buat la apa pun, mmg dia tak mau tido. susah nak negotiate dgn dia ni. kalau dgn nia, bole tolerate lagi. paksa2 pun ikut. ni tak leh dipaksa. sakan mengamuk. hope makin besar, makin ok la pe'el adel ni..

note : mata ni pulak, apahal tak ngantuk2 lak ni?

10 comments:

suhida said...

bila dorg nangis lama2 tu yg tension tu. pyh gak klu dpt budak tak nak tidur mlm ni. kite yg letih jadinya. ke maybe dia tidur lama kat nursey. cuba ko try cek.

Rizziela said...

mama tidolah kat luar tu..biar dia main sorang-sorang...x blh ker

Anonymous said...

jam rosak 2! heheh..

ChemSO said...

tak nangis takpe....buka channel cartoon....layanzzz. tapi kita la takleh tido...takut diorang gi usik benda2 yg membahayakan. hehehe. jangan bagi diorang tido petang...tp tido tengahari...selamat sikit.

yantie said...

ksiannya alya tak leh tido... cam Qaisara gak dulu.. ckap kat cikgu adel la... jgn bg die tido lama sgt time siang@ptg.

nome said...

adel adel..cian mama kamoo nak..ekeke...sabar ye beb...sure matamu akan berkungfu panda selepas nih...

Chik Na said...

ayoyo..pukul 3.20 pagi still lagi bermain-main adel sayang ni...

Iela Fazielah said...

ni br no 2 ek.. nnt no 3..no 4.. no 5...adus... fenin....!

alyyani said...

suhida : tak jugak wei. dia tido kat nursery kul 11, lepas tu tak tido dah. tu agaknya tido malam awal. adel mmg gitu, nangis non stop selagi apa dia nak tak diturut

rizziela : biasanya tido2 ayam je sebab takut dia usik benda2 yg bahaya

anonymous : takde nye jam rosak de!

chemso : tu la kak, ingat kena ckp kat nutsery tuka time tido. selalu tido kul 11. sebab adel bangun awal pagi. tak kira dia tido kul bape

yantie : hope tak lama la pe'el baru dia ni.

nome : tu concealer tu kena tebal skit kat bawah mata. tidak kalu, mmg org lari la. kahhhhhhh

chik na : kul 4 baru dia tido kak. huhu..

k.iela : heheh.. akak la nanti. tp kak fiqah dah besar. so ok punya :)

Iryani Noor said...

bdk2 skrg mmg dh pandai..
nk ajak main la, jln2 la..
sofia pun mcm tu gak but so far alhamdulillah tak pernah la die berjaga tgh mlm.. kalu tido lmbt kul 1am mmg selalu la.. hehehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in