the zoo keeper

selasa malam, bawak niadel tgk the zoo keper. sebab kalau tanya nia nak pegi jalan mana, nia mesti cakap nak pegi zoo. zoo is 1 of the list la beside jusco, playground and mcDonald. lagi pulak semalam (rabu) kan cuti. so bole lah nak balik lambat kan. 

sebelum tu, kitorg berbuka kat pizza san francisco. wan dah lama ajak nak makan situ. dia sebulan tak makan kambing kat situ tak sah. so aku pun booked siap- siap. lepas kerja, amik niadel balik rumah dulu. almost 7 baru keluar rumah. sampai sana pun on time. makanan pun baru je sampai. lepas berbuka, terus ke alamanda, beli tiket zoo keeper kul 10.30 malam. terlepas show 8.30 malam. pusing2 la dalam tu. dapat la sikit baju raya adel. sikit je la. 

skang kalau nak buka puasa, booking adalah wajib

nia, kul 6 mmg time dia tido. so dia tido je lah sepanjang kitorg buka tuh. 

spaghetti sapai dulu. aku order ni. so bagi adel makan dulu. 

order pizza gak. topping pilih sendiri. turkey salami, pepperoni, shrimp, mozzarella cheese.  papa cakap this time nye pizza sedap. ni tgh khusyuk tgk kisah alia. layan jugak walaupun tak bape suka heroin dia tuh. mcm hape je :p

complimentary from pizza san Francisco, soup kambing dgn kurma. sup kambing dia mmg tangkap sampai ke kepala lah. aku jamah sikit je.

pada pendapatan mama, baik adel yg tido dari nia. tidak kalu, mmg macam2 la dia ni. tp haritu adel behave. hari esok nya yg macam- macam. witness by anis. :p

actually wan dapat kupon utk lamb chop. that's why nak makan kat sini nak redeem. tp malangnya kopun tu dah expired semalam! (isnin)

dah sampai alamanda. teruja gila tgk the cars ni. akan ditayangkan pada 25august ye!

sejam lebih nak menunggu cite tu, bawak la diorg main- main kat situ,

nia with lightning  mcqueen!

note : tajuk zoo keper, gambar benda lain. btw, cerita tu sangat kelakar. pecah perut kitorg ketawa. nia pun siap tak tido dari mula sampai habis cite tu. adel dah tido dulu. mmg enjoy la tgk griffin dgn animals kat situ. griffin ni selalu bawak watak nak ngurat pompuan lepas tu mintak tolong org mcm cerita the hitch tuh. this time, binatang lak yg guide dia. so byk humor kat situ. anak2 pun enjoy tgk cerita tu. teruja tgk pelbagai binatang. kitorg sampai rumah kul 1.30 pagi, then aku baru realize the next day (rabu) aku kena masuk office. terbaeklah!

3 comments:

mrs.spicy said...

hahaha..memang terbaik! CUTI2 PON MASUK OFIS-___-"

nome said...

mmg terbaek la beb tgk citer zoo keeper tuh...aritu aku ada tgk the making dia...mmg kelako tahap olimpik...tp bile plak aku nak tgk ek? errmm...ekeke...

sedapnya pizza san francissco tuh...good idea! leh terjah...

amal_fc1303 said...

asal berbuka puasa ko kat pizza menarik jer. aku yg biasa jer..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in