iftar at marriott putrajaya

semalam punya program dah booked lama dah. actually sebelum decide nak buka kat marriott, kitorg nak buka kat royale chulan. dah booked pun. tp sbb fikir kan agak jauh dari rumah, kitorg cancel booking. sedang elok la dgn decision yg dibuat sebab petang ssabtu tu hujan yg maha lebat. guruh bedentum2. kitorg keluar rumah ke marriott pun almost 7. dalam pada tu pulak family aku ada kat sini. last minute plan, family ayah aku buat majlis buka puasa bersama kat rumah arwah atuk. tak dpt nak join. next year wajib join. sebab ni 1st time family ayah aku buat acara berbuka bersama. dah masuk mid ramadhan ni mmg start banyak la terima undangan. especially on weekend. lepas tu, mula la clash dgn majlis berbuka yg lain.

berbuka kat sini sebenarnye meraikan birthday wan la. haritu kan tak celebrate. makan kek je. yearly event haruslah diraikan. kitorg sampai just in time. rasa lebih best bila kitorg nye tempat sgtlah strategik. hujung sekali. ada space utk niadel main2, dekat dgn beverage area. dan dekat dgn tempat staff2 kutip pinggan mangkuk. makanya, bila ada food yg kitorg nak makan lg, udah dihangkut nye. nak tegelak dibuatnya. hahaha.. overall, semua food tasted good tp banyak yg tak dpt rasa. makan sampai nak terkeluar balik. niadel pun banyak makan. diorg makan spaghetti, nasi dgn soup, mihun soup, roti boom and of course ice cream. 

my third round. 1st round amik pasta, second nasi, 3rd yg bakar- bakar lak.. 1st dgn 2nd plate tak dpt nak snap gambar sebab berperang dgn niadel

ramai gak org haritu. tp tak la beratur mcm kat kantin sekolah. bila dah penuh, baby chair pun dah habis. mujur la bawak stroller, bole adel duduk situ.

meja kitorg. dapat kat corner. sama macam last year gak. dapat kat corner. selesa nak handel anak2. ha pinggan wan tu, sikit lagi dah kena hangkut la tuh..

opposite meja kitorg ada partition ni. jadi tempat main niadel. lepas tu ada la budak ni join. budak ni, yaAllah sgt annoying. sorry kalau mak nya baca ye. aku perati je gelagat diorg ni. nia kalau jumpa budak mmg dia akan greet 'hello!' dgn nada yg macam dah 5 tahun kenal. tp budak ni punya la kerek. anak aku dtg lepak main kat situ dulu, bole dia halau nye niadel. dah tu siap bole ckp gini 'ha ko nak main sgt kan? ko main la' dgn nada yg  kasar. ish, jgn la nia besar esok perangai mcm budak ni. ish, lari topik jap..

my last plate. middle east cuisine. sedap2 semua, perut pun full

wah, mcm cat walk lak. bila diorg dah main sendiri, bole la kitorg makan dgn aman

finally nia jumpa kawan yg bole gang. bapak budak2 tu pun sibuk snap2 gmbr anak dia. mak diorg ada blog gak eh? :p

last but not least, penutup buka puasa haritu, tak lain tak bukan ice cream.

sgt friendly budak tadi. siap sembang2 lagi..

last sekali sebelum balik. comotnya nia...

sampai rumah, family aku datang singgah jap rumah. diorg attend majlis berbuka family ayah aku. tapi balik hari je la. 

adalah sejam diorg duduk kejap sebelum nak gerak..

7 comments:

Nurnabihah Mohd Nizar said...

comel nia dgn adel ;p ..

Elyn Sani said...

hmmmm sodapppppp

Elyn Sani said...

hmmmm sodapppppp

nome said...

nampak best tmpt berbuka tuh...kalau royal chulan jauh sgt dari tmpt ko beb, better gak ko bukak kat marriot..makanan pun nampak marvelles tuh...

sonok nia cepat dpt kawan..nia kan mesra alam, so org senang nak berkwn dgn dia...sure mak apak budak tu ada blog, sbb tu beria2 amik gambo..ce google ce google...kui kui kui

LYAfrina said...

bbuka kat hotel best...kite bila nak rasa ni

Iela Fazielah said...

comel adel dgn rambut ikat camtu..er bape caj 1 kepala ek?? akak last mkn kat equatorial sehari seblm syfqh msk wad aritu... dinner family momok blnja.. mmg mknn kat equatorial xmenghampakan...terbaek!

amal_fc1303 said...

grand giler buka puasa.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in