to be part of 100k crowd was awesome!

kita jangan cerita pasal malaysia yg tak layak ke pusingan ketiga. kita cerita pasal semangat rakyat malaysia yg menunjukkan sokongan tak berbelah bahagi kepada pasukan harimau malaya. wah, aku mula la nak berpatriotik ni. yesterday will be 1 of the greatest memory in my life . antaranya...

  • naik moto dengan wan dari rumah ke stadium adalah 1 pengalaman baru. selalu pegi dekat- dekat je. ni jauh la gak. menggigil jugak kepala lutut ni. seram naik moto even laki sendiri yg bawak. tah dia bawak laju ke mmg org bawak moto kelajuan nya begitu? mmg tutup mata la. yg penting, wan suruh aku tutup mulut. lagi aku bunyi, dia pun tak leh balance moto agaknya.
  • sepanjang jalan bila nampak org yg pakai baju biru atau kuning, masing- masing akan bersorak. semangat sungguh!
  • traffic was horrible. syukur lah naik moto. byk yg sangkut dalam jem. bila masuk stadium dah menggagau nak cari tempat
  • bila dah sampai, dgr satu bunyi yg sgt kuat. ingat kan stadium pasang lagu apa2 sementara nak start game. rupanya bunyi crowd yg dah setia menunggu sejak pukul bape pun aku tak tau
  • semua org meroyan everytime ada aksi- aksi yg menarik dan tak menarik. the crowd was too loud!
  • perasaan tersentuh bila lagu negaraku bergema di stadium. i was and will always be proud to be a malaysian!
  • menyaksikan goal masuk didepan mata sendiri adalah sgt hebat!! terkinja- kinja semua org.
  • menyaksikan goal pihak lawan masuk didepan mata sendiri lebih sakit hati banding dgn tgk kat tv
  • khairul fahmi was awesome!! apalah krisis kau dgn tunang kau ye. 
  • sorakan "looser" pada setiap drama yg singapore buat adalah semata- mata utk men saiko team singapore. nothing more.
we have to leave the stadium 15minutes early to avoid the massive traffic. enjoy2 gak, kepala ni ingat kat niadel. amik je diorg, bukan sorg 2 yg jaga niadel tp 4org! masing2 mau cari OT lebih. hehehe... kids were fine, game was great, crowd was awesome, we were very proud to be in the stadium yesterday!

dah sampai kat entrance blue gate. kitorg mmg purposely pilih jersey berbeza. yg beli kat downtown tu. 2 helai dapat la 55hengget. aspal ye!

yeah, about to enter. mmg teruja lah. 1st time kan, bagi la aku chance..

kawalan ketat oleh pihak polis.

masuk je, crowd dah hampir memenuhi setiap seat. banner pun macam2 tulisnya.

when datuk rajagobal makes his appearance, crowds went crazy!!

sabar menanti game nak mula. memula aku masuk, apa yg grand stand nye? ingat kot dpt tempat mcm menteri tu ke kan. kahhhhhhh... rupanya, dpt duduk kat center.

bila player dah keluar, tak ketahuan la masing- masing. oh ni je la camera ni mampu capture ye. lens sedia ada ye.

pengulas sukan astro menjalankan tugas.

nyanyi lagu kebangsaan masing2 sebelum game bermula

masa lagu kebangsaan singapore dimainkan, semua jerit Looser. aku siap buat sign L lagi. hehehe..

semasa lagu negaraku dilaungkan, bergema satu stadium. keluar la berndera dgn jersey ni. sgt cool!

org paling sibuk malam tu adalah first aider team singapore. hebat tul, berlakon. tgk live ni kitorg tau la teruk mana kena langgar. over je lebih diorg ni. saja drag masa.

bila la agaknya aku akan merasa suasana macam ni lagi. who knows kan? 

6 comments:

Farah Shamsudin said...

waa.. kenapa tak cakap pergi jugaa.. kot boleh jumpe kann.. alaaa.. takde rezeki la kite..

nampaknya kite duduk berdepan la yee.. hehehe..memang ramai sangat kann?

plus sakit hati dgn player Singapura yang suka berlakon untuk melambatkan keadaan!

Anonymous said...

kene jerit looser blk x dri pnyokong s'pore??? hahah..

Fieza said...

New experience kan allya..msti best..fiza pun lum pernah tengok bola live

amal_fc1303 said...

merasa gak tgk bola live yer.

nome said...

Satu je pesanan aku kalau nak tgk bola kat stadium, pls...pls...pls dtg dgn moto, jgn la drive keta...sekiranya bwk keta jugak, anda pasti akan dpt sawan kejung akibat jem melampau...aku penah alami dulu, sampai minyak keta habis tu, huhuhu

wan syamzaima said...

jelezzzzz giler dik..
ticket sold out thats y tak dpt pegi..so,tgk dlm bilik hotel je mlm tu...:(

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in