Melaka - Day 2

sebab kitorg tido awal, malam nye, so sebelum subuh semua pakat dah bangun. askar2 pun dah bangun awal. so kitorg pun turun dalam kul 7 lebih untuk breakfast... cerita bergambar bermula...

morning all!!!

masa turun kat cafe, cafe penuh la pulak, diorg suruh tunggu dulu. bole gitu eh. tp tgk cafe kat sini kecik gak kalau nak accommodate semua penduduk2 kat sini..

cereals for nia..

muka je putih, tekak melayu adel ni. mesti nak nasi jugak. :p dah pandai makan sendiri. kurang ka kuantiti yg berterabur dah..

my plate. selesai breakfast, naik bilik balik. bila nampak matahari dah keluar, bawak niadel turun mandi kat pool. tak bawak turun camera pun. kat pool mmg takde org pun. berenang la diorg dgn seronoknya. naik bilik, sambung dlm bath tub pulak...

mmg heaven la budak2 ni main air. sampai tak nak keluar

dah siap mandikan, pakai baju siap2, bagi susu, terus lena diorg ni. dapat la sejam 2 tido sebelum nak check out. penangan bangun awal sgt la tuh..

checking out. lama betul housekeeping nye nak check.

terus ke menara taming sari. tak penah sampai ke sini. ni masa tgh beratur, budak bedua ni nak mama dukung. maka, begayut la kat kaki mama je. adel pun dah pandai tolak2 kakak dia..

view from the top. fee nak naik menara taming sari ni RM10. kalau nak sewa binocular RM5. bole nampak sampai kemana agaknye ye. tu la river yg kitorg naik cruise semalam.

selat melaka. bangunan yg banyak2 tu mahkota hotel. selalu time pegi dgn family aku, akan stay situ. tp konsep dia apartment lah.

sebab kitorg parking kat mcD, wajib la singgah beli shake. cuaca panas terik masa ni. lunch kat sini terus. tu pun tapau nugget dgn fries, makan dalam kereta.

then kitorg terus menghala ke ayer keroh. memula wan ajak balik je, sbb cuaca panas sgt sian ke budak2. last2 pegi jugak lah. nak bawak niadel tgk boyo la kan. ni kat entrance. fee masuk taman buaya RM8

buaya2 yg bergelimpangan.. tido je kejenye kan? ater, apa je diorg nak buat? :p

nia dgn mama muka dah tension kepanasan. papa dgn adel je yg seronok tuh. hehehe..

banyak jugak landscape2 menarik dalam ni. dalam ni ada burung merak dan burung cantik2..

dapat tgk merak mengembangkan kepak nye...

ada jugak beberapa binatang- binatang lain. terlentok je aku dia ni.

turtle neck.eh silap. long neck turtle..

ular ni berat dia 100kg, panjang 10meter. siap ada ayam hidup dlm tu. sian je tgk ayam tu. menghitung hari nak kena  terkam dgn ular ni

sempat jugak tgk pertunjukan buaya.

khusyuk anak beranak ni tgk aksi buaya2 itu

baru tau dalam niada taman air. kalau nak masuk taman air ni, kat entrance tadi bayar RM10.

ni lah buaya paling besar dalam taman buaya ni. siap posing lg tuh. tak lenguh ke mulut nganga gitu lama2

sebelum nak keluar, posing la sikit kat taman mini malaysia ni. sempat la tukar baju niadel dalam ni.

tetiba mcm lupa lak tempat wajib pegi kat A famosa. sebab dah selalu sgt pegi, tu yg tak berhajat nak pegi. sebab adel tak penah sampai a famosa, moh kite bergambar sebelah afamosa ni. hehehehe..

papa cakap, 10 tahun lagi baru kita pegi sini, tgk buaya generasi lain pulak keluar

mcD ni mmg pandai cari lokasi bukak restaurant dia. dah ada dekat, tgh panas, mesti nak singgah ber-shake. bukan maghfarah nye shake eh :p ok, sekian percutian singkat 2hari 1malam kami. tertunai hajat nat bawak niadel pegi zoo tapi balik rumah dia dok sebut crocodile je sebab paling latest dia tgk ialah crocodile. huhu...

10 comments:

Iffa said...

cumel...
kak curi gmbar adel yg last letak kat destop pc lah...
moga2 anak cumel mcm adel..hehehehe

kalau akk war2 kan ak turun melaka tau leh jumpa akk live...

yantie said...

comel niadel pkai dress...
suke tgk muka adel yg last tu...
geli tgk pic ular tu...heheee...
alya, nia lahir 2009 ke? sbaya Qaisara ke?

OneSimpleMother said...

comey budak bedua tu pakai gown.. nk la anak pompuan laks.. hehehe.. pandainya adel mkn sendiri. kalau luqman nasi ke mana dia ke mana. bersuap pun kena main kejar2 lagi baru mau makan. susah betul nk makan nasi. tapi benda lain laju pulak tu..

Princess Solehah said...

baru bercadang nak pergi Melaka bulan 12 ni :) err..kak, boleh ke beritahu serba sedikit bajet akak masa 2 hari 1 mlm di melaka? hotel, bayaran masuk tempat2 menarik tu...tol..minyak...dan seumpamanya?

mrs.spicy said...

gamabr first mcm awek korean da~

amal_fc1303 said...

entry kali nie penu dgn gmbr.. xpe byk gmbr aku suka tgk..

LYAfrina said...

SUKA NYER TGK 2 BERADIK NI.SGT2 COMEL& CUTE LA....

PNDAI DH ADEL MKN SNDIRI..ASYA GAK SSH..X NAK MKN LGSUNG..BGANTUNG PD SUSU J..DH XTAU NK WT PER:-(

Iryani Noor said...

wahhhh best nyer p melaka... bnyk tmpt leh pegi kt sana kn..

suke sgt ngan baju adel yg kaler oren tu.. haritu hampir2 nk beli utk sofia tp SA tu ckp kalu nk beli tunggu time sale (dis week kot) =p..

mar!ahaf!z said...

cantik2 baju niadel :)

sis baru je kursus kat melaka dkt mahkota hotel tu. bolehla.. tp old hotel/apt kan..

nadja said...

wah seronoknya dapat jalan bersama family.. hermmm apa kan daya aku masih dirumah.. anyway niadel mesti seronok sakan kan.. pengalaman baru...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in