next week cuti panjang!

yerp, next week aku keje 2 hari je. isnin dgn selasa je. aku start bercuti mulai rabu. remember? akak aku akan menamatkan zaman bujangnya pada jumaat depan. amacam long, ada nervous tak? ke tak saba? hehehe.... 
selamat melayari alam rumahtangga la ye nanti. for sure there will be up and down. but what ever it is, hang in there, stay loyal, stay honest, respect him, be kind to him, hoping that your husband (future) will do the same too. and to daing, please take care of my sis. now he's all yours. isteri juga amanah Allah. love her with all your heart. jangan sesekali menyakiti nya dalam apa jua cara sekali pun.
apekehey aku ni?? lari tajuk sokmo. opening mesti kelaut. kahhhhhh... emo weh, akak nak kawen :p btw, balik ke pangkal jalan. last 2 weeks aku dah submit leave form. bukan 1 ye, tp 2. kalau org lain mintak cuti, sekejapan je approved. tapi aku? 
alya, u kawen ke kakak u kawen ni???
bole? cis cake betul! ops boss, gurau! i know u were joking too. ayat puji in case boss baca :p  so, hati gumbira tak terkata bila cuti dah diluluskan. mmg kalah org kawen la. actually aku submit 2 borang cuti. 1 utk kakak aku kawen, 1 lagi, family wan nak vacation ke cameron highland the next 2 weeks. 

so, cuti sekolah ni mmg back to back berjalan nya. 
  • 27/5 - 28/5 - kakak aku kawen kat hometown perak
  • 4/6 - groom's reception kat johor. bermalam kat melaka
  • 9/6 - 10/6 - ke cameron highland

sakan berjalan la deme cuti sekolah ni ye..

note : korang tak perasan ke, sejak2 aku baru tau ada quote aku di custome made ni, sokmo je la nak ber quote. kahhhhhh... biasa lah, chewi! :p

10 comments:

Chik Na said...

akak pun banyak kenduri kawin kena pergi cuti sekolah ni... tghari ni pun ada satu kat senawang

LYAfrina said...

hehehehe.. cuti skolah kan..
syoknyer.. bjln sakan la nanti:-)

amal_fc1303 said...

oit mcm ko la plak cuti skola nyer.

Lia said...

mmg busy berjalan kan waktu cuti sekolah ni kan.... kenduri pun byk. :)

wan syamzaima said...

see u there...tak sabar nak jumpa u ols..lama sgt dh tak jumpa kan.wan pun tak pernah tgk adel..Nia pun tgk masa dia kecik dulu..

alyyani said...

chik na : musim kenduri kawen dah bermula kan kak? :)

lya : bersedia la tak cukup rehat nanti. tak pe lah, sekali sekala :)

ina : ater, nak aku tak join ke?

lia : betul2. tambah busy bila akak sendiri yg kawen :)

wan : wan, norman & cahaya dtg ok! kitorg tunggu. anything just call adik. tak saba! :D

atanayuiman @ Jue said...

dorang pun nak gaks cuti sek.. dah sek katakan.. hehehe.. tapi, jln time cuti sek, almaklumlah sesak.. lagi2 kalo pergi weekend.. isskk! kalo jue itu jer pilihan yang ada untuk cuti lama2...

amal_fc1303 said...

btui gak kan. ada ko meriah skit majlis n trip nyer.. kecoh sekampung.

alyyani said...

jue : itu la itu. mmg takde choice. program family pun mmg buat time cuti sekolah je.

ina : cis! aku skang slow down dah la. kecoh dgn anak2 je. ewah! :p

Iela Fazielah said...

jalan sokmo ea... mmg seronok bila kakak kita nak kawin.. bayangkan lah.. kita dah la langkah bendul ek... mcm kakak akak, entah bila nak kawin ntah.....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in