bila badan terlalu penat

ish aku ni, penat aje. sakit la, lenguh la, x larat la. ala, tak larat ke, penat ke, sakit ke, kerja tetap jalan seperti biasa ye tak? tp seriously, ni betul punya penat. jumaat malam lepas selesai majlis nikah akak aku, mmg semua org tak larat la. sebab dekat pukul 12 gak settle. org baru balik. aku pun baru nak makan. 

sampai lah terlena depan tv. niadel dah tido dalam bilik dgn papanya. then dengar adel nangis. nak susu la tuh. aku pun bangun buatkan susu. dalam bilik gelap tu, aku bagilah susu. senyap sekejap, then nangis balik. lepas tu dia tolak2 susu. ish, nak apa adel ni? try lagi, tak mau. kes malas bangun tgk apa yg tak kena la ni. masa tu dah pukul 1 lebih.

mungkin diaper da berat kot, gagah kan gak bangun salin diaper, salin baju sekali sebab diorg tido berbaju kurung masa tgh majlis nikah tu dah tertido. dah settle salin diaper, baju, sapu2 minyak angin kot sakit perut ke, bagi susu, ditepis lagi. ish apa lagi yg tak kena ni?? risau la. ada la yg sakit gamaknye. 
then bila aku bukak lampu, aku tgk, susu yg aku buat, nan ado susu weh! aternye, masuk dapur aku letak ayor je la. kahhhhhhhhhhh tegelak dlm ngantuk. patut la budak tu marah. gi dapur balik, letak susu, baru la tido.
aduhai, tak leh lupa sampai sekarang. bila badan letih, kepala dah berat, anak2 perlu dilayan kehendaknya gitulah jadinya....

hehehe.... senyum masa tgh menaip entry ni teringat insiden itu. sian adel... mujur lah, dalam penat- penat mata tak terbukak tuh, sabar tu masih bersisa lagi... :)

15 comments:

Gieyana said...

mmg nampak sgt ko betui2 penat Alya..smpai x taruk susu..hihi

Mama Kyra said...

aduh..skt perut eja bc entry ni..ape la mama..ptt adel mrh..adel nk susu bkn air msk..hihihi

Kak Aya said...

kalau badan kita dah terlalu penat, mata pun susah nak lena...otak terlalu letih.

OneSimpleMother said...

penat dah macam nak sambut menantu ye alya.. tapi penat2 pun sronok kan gather ramai2.. :)

mrs.spicy said...

hahaha...kelakar la mama niadel ni=p

Iela Fazielah said...

betul la kelakar alya.. bila dah penat... mamai pulak tu... tu yg sampai xletak susu tu... sambil buat keje sambil mimpi kot.. haha

wanie md zain said...

kah2kah2..
namapka sgt penat tu..mesti mata tak buka sgt tu..hehehehe..

mau taknya adel ngamuk..air kosong yg diberi..hehehehhe..

Nana Aziz said...

ish ko ni..wat lawak la plak..sabo jela..kahhhhh..

amal_fc1303 said...

ooo. bru la aku paham.. yg ko tnjuk air masak tu rupanye ko lupa letak susu yer.. okey2.. lawak siot. bleh plak cmtu. ngntuk punye pasal kan.

♥MiZz-siHa♥ said...

hehehehe..mmg penat btl la tu..wat susu mata pejamla tu..

Yu'xan Lee said...

hehehehe a'aa bila penat mmg mcm2 leh jadi, cuteee....

Rizziela said...

lawaklah mama niadel ni...kalau sya mau gelak sampai pecah perut :d

mrs.lazura said...

hehehe..apelar mama nih... mengigau yerk?

alongaishah said...

mende la ko aly...leh wat segmen raja lawak ni...tajuk..peel ibu2 beranak kecik...

Fieza said...

hu..hu..sian si adel. Bila penat mmg leh jadi macam tue nye..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in