misi balik kampung last weekend suksess!

balik perak last weekend was totally unplanned. saja ajak wan, then dia cakap ok. dah alang- alang akak aku balik so bole setel hal kawen dia. so, basically kita dah conclude everything. 

  1. baju pengantin dah tgk and fitting
  2. pelamin dah tgk
  3. baju family dah pegi tempah. baju pompuan tempah kat ipoh, yg lelaki kat taiping. 
  4. doorgift pun dah tau nak bagi apa. ni mmg brainstorm habis la. last2 kitorg sepakat membawa berkat tau nak bagi apa.
  5. everything that need to buy dah list out dah. bulan ni, parents aku turun sini, kami ke nilai 3 la memborong
  6. kad kahwin pun dah siap. untuk central region aku dah bawak untuk distribute. early may bole kot bagi. 
  7. on the catering dgn canopy pun dah finalize. 
  8. itinerary program pun dah table out. nikah akan berlangsung pada 27 may 2011 lepas solat isyak. majlis berlangsung pada esok hari 28 may 2011 (sabtu). pagi akan ada marhaban. sape yg nak attend 2-2 majlis let us know so we can book a room for you guys to stay.
  9. bridesmaid pun dah confirm. roommate akak aku. 
  10. barang hantaran pun dah dapat. lepas beli bahan kat nilai3 esok boleh la buat.
gayanya, mcm aku lak nak kawen kan? kahhhhhhh... serious dulu time aku nak kawen, aku tak tau pun plan nak kahwen ni mcm ni nye detail. tau- tau kawen je. hahaha.. so, mcm ni rupanya. syok je plan weeding ni. dah terasa bahang excitement dia. balik rumah pun mmg sibuk hal kahwin je la.


pengantin buat apa je? pengantin sibuk! ada kursus induksi sampai 26 may which 1 day before her big day! bole?

sabtu tgh hari keluar rumah, menghala ke ipoh tempah baju aku, nia dgn adel. diorg nye baju dah hantar. then ke mat tailor, taiping tempah baju wan. ni dalam kereta. nia sebelum rambut nye dipotong.

bakal pengantin. bukan buat checklist ye. tp marking paper!

perjalanan agak jauh. so adel makan karipap dulu. karipap pun makan ye walaupun gigi baru nak keluar. 

nia jakun bila masuk tunnel. 

berenti solat di R&R. R&R mana lupe sudaa..

menantu mat tailor tgh amik ukuran wan. kali ni buat baju melayu ada style sikit. aku bg nama style adidas. ainal, ko jgn jeles ye. hahahaha....

cik kak sorg ni buat mcm kedai sendiri. pening opah tgk nye.

dah settle fitting baju dgn amik baju ainal, akmal & ayah, kitorg late lunch kat dolli kuey teow goreng. org perak pun tak penah sampai. ni lah 1st time.

while waiting for the food to arrive. time ni aku dah bebulu bulu dgn nia. mcm- mcm pe'el nye. family aku bukan takut tgk nia, tp takut tgk mama nia kang meletup. hahaha...

adel dah bangun, bagi adel makan nasi ayam. bukan jual kuey teow goreng je ye. ada few menu lain. tp kalau mintak nasi goreng ayam kunyit nan hado ye.

1st time dtg harus order yg special. special kuey teow. kemain banyak lagi. sebab double. harga pun double. 9hengget. rasa best.

marking paper lagi!

lepas tu terus hala ke seri iskandar, tmpt mak andam. nak tgk baju yg dah siap. ni la theme belah perempuan. kaler apa tatau. tp sama color dgn langsir.

alang- alang dah ada kat situ. sebab mak andam ni ada spa dgn saloon gak, terus potong rambut nia. ni la juru make up nye nanti.

ok dah siap! kemain payah nak duduk diam. 

sekian entry penuh gambar aku. have a nice weekend all. as salam...

6 comments:

Anonymous said...

aku rase klong sok, jumaat die nikah, sab2 die sanding, ahad dh masuk ofis blk dh agaknye! hurm..

Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey said...

27 may...wah..sama tarikh nikah ainey dulu...

jd wedding planner ni pun seronok gak kan..

BabyAndKids said...

ketiau doli nie sedap! jue suka sgt.. kalo singgah taiping, mst singgah..
comel lah rambut niaa..

Iela Fazielah said...

wah.. mmg penuh aktiviti la... berdebar ek...28 may tarikh nikah akak dulu...

amal_fc1303 said...

klong ko kehulu ke hilir bawak paper quiz dia nk marking..

wan syamzaima said...

As per noriman,maybe we attend dua2 hari kot.we inform later lah sebab dia ada gak sembang pasal kenduri along ni ngan NJ n Yaa..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in