mak muda (self proclaimed)

aku dapat text dari principal nia bgtau yang aku tak sign 2 messages dlm message book nia. then aku reply nia tersilap bawak bag semalam. dia terbawak balik bag org lain. this incident happened inside the school van. so, mmg tak dapat lah aku tgk apa message nye. then i just asked the principal, what activity?

"tomorrow is dentist visit day at smart reader. so rania need to bring toothpaste / brush and cup. and she needs to come in the morning. and no school in the afternoon". oh, i noted on that. malas nak tanya apa lagi satu aktiviti tu. nanti balik baca je lah message dalam buku tu. 

then, was continue doing my work, got a call from my friend. "wei ly, ko tak tgk message book nia eh?" "eh mana ko tau ni?" "aku kat school diana ni tgh nak bayar yuran, teacher cakap diorg ada rombongan gi sunway lagoon 19may ni. aku pun tak tgk message book diana. teacher diorg cakap mak rania ayesha pun tak sign message book jugak!" cis cake betul!

"hah yeke? tu la, nia tetukar bag...(and i told her what was happening).... habis diana pegi tak?" "sebab dia bukan main air, pegi tgk animal semua. pegi la" "oh ok la kalau macam tu. aku tgk message book dia dulu. thanks weh!"

jadi mak muda ni, as what nia's teachers told us, buat kita terlepas pandang bab sekolah anak ni. kadang terlupa dah sekolah dah anak kita. dah nak pegi rombongan kot!

di suatu malam buat coloring siap pakai spek pink. apekehey? sian nia takde work station. nanti bila bila dah ada rumah sendiri, wajib buat. 

8 comments:

@e_da said...

haahaaaaaaaa cute gilerrr la... nia kidal ek?

btw.. blog ni dah berseri ...cantikla.......

alyyani said...

ieda : nia kidal ikut mama dia :)

nome said...

mesti cantek workstation nia adel kat umah baru nanti :D

amin (^_^)

alyyani said...

nome : amin.... ;)

ibuayahdamia said...

hah?? tertukar beg??? biar betul...

alyyani said...

ibuayahdamia : betul! tag nama dah tecabut. salah mama nye gak. :(

Nana Aziz said...

wey aku pun kdg2 rs cam xpecaya ank dh sekolah..kecik2 dh ade rombongan sane sini..cam ariana la..tadika ukm pun camtu.agaknye tadika skg mmg camtu kot ek. beri pendedahan awl..

Iela Fazielah said...

wah bestnyer gi sunway lagoon..next year akak pun nak register syafiqah kat smart reader gak la... kat mana alya daftar nia ek???
1more question..... nia kidal ea??

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in