highlight of my weekend

few things happened on my weekend. dari yang best sampai la yang suspen. antara perkara menarik yang aku nak share hari sabtu dgn ahad kitorg;
  • sabtu ke jerantut, attending officemate's wedding
  • nak sampai ke rumah pengantin, sesat teruk kat jengka 24
  • after wedding, heading to gambang
  • plan to bring kids to bukit gambang waterpark
  • we stayed at the resort there
  • this morning (ahad) nia muntah pulak. tak demam, tapi badan lembik. camne nak berwater park ni? hmmm....
  • was thinking to cancel the plan. terus balik kl. 
  • lepas nia bangun from her nap, dia nak mandi pool lak. ok pulak.
  • off to the waterpark. yeay!
  • as we had our relaxing ride (on a tube) at glacier river (one of the main attraction at the waterpark), adel bole tido! org keliling yg tgk adel tido, tegelak2 tgk adel steady je tido. letih sgt main air. 
  • kitorg gerak dari gambang dalam 3.30ptg td
  • drop at jusco aeon AU2, setiawangsa, papa nak tapau wendy's
  • ternampak pulak diari AF sedang berlangsung
  • kami sampai rumah maghrib tadi
  • semua sunburn! especially the kids. adel paling ketara sunburn nye!
last but not least, i have to acknowledge this. met silent reader of nayville's blog at the gambang resort. siap tau nama aku lagi. cam biasa la, tgk niadel lebih cam kan. so, thanks sebab tegur ye. lupa nak tanya nama. tp tau, from rawang. :D

2 hari ni, cuaca bagus untuk berendam. panas terik. jalan pun clear.

sebab sesat dgn bergaya nya, pengantin siap dah tukar baju tau. frust tak dapat amik gambar masa pakai wedding dress tu. huhu..

1st time try ikan patin masak tempoyak RM13,000!

last minute plan yg menjadi

mmg penat sangat. sementara mama siapkan kakak, bole tido. sian dia...

diari a.f kat aeon au2. cikgu fati tgh ajar lena.

detail bakal menyusul....

8 comments:

amal_fc1303 said...

smpai ke kuantan ko nye weekand nie..

cikpia said...

best nye waterpark tu!!!! nak pi gak la nanti!!!

♥MiZz-siHa♥ said...

kat cna panas??kat cni ujan lebat...xleh nak kuar sgt..ptg je ujan..

alyyani said...

ina : sampai la weh

cikpia : not bad. nanti pegi ye

mizz-siha : risau gak takut hujan. tp terik sampai sunburn. hehehe..

Gieyana said...

cute jer tgk Adel tertido..mmg letih sgt tue..:)

alyyani said...

gie : tu belum tgk dia tido salam tube. kalau la bole amik gambar, lama dah amik. huhu... kelakar betul.

nome said...

wahhh..jauh perjalanan..plan yg tak disangka...tp menjadi...

nampak teriknya highway yg ko hadap tuh..pasti korang anak banak kepanasan...sgt sedap kalau berendam di sungai yg sejuk kalau time2 cenggini...

camtu ek kelas AF? tingin nak tgk, x sampai ke sana lg

alyyani said...

nome : tu la me, menjadi jugak. mmg terik. so sesuai utk mandi manda. nanti senang2 ajak la en faizal jenguk diari af tuh.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in