Gambang : Carribean Bay Suites

settle wedding kat jerantut tu, terus kitorg naik ke atas lagi. dalam sejam lebih jugak la nak sampai. camne aku bole tau pasal bukit gambang waterpark ni? management office dia 1 row dgn office aku. so dari office aku, dah ada billboard gambang ni. maka, aku pun book kat office situ je instead of call sendiri kat gambang, call pun bole. tapi, diorg akan mintak full payment before check in. sebab tempat tu selalu full. that's why aku pegi kat kl office je.

exit gambang, dalam 8km je untuk sampai ke Bukit Gambang Waterpark ni. kitorg stay kat same resort dalam gambang waterpark tu jugak. sebab kitorg amik pakej 2day 1night which include hotel charge kat studio suite+dinner+breakfast+tram service to waterpark+tiket masuk ke waterpark=more saving+worth it.

the room. aku request baby cot. sebab f.o.c baby cot dia. kalau kena charge, takde nye nak amik cot tu :p

bilik dia spacious. ada 3 jenis bilik, studio suite, deluxe suite and family suite.

kakak dah tukar attire. nak mandi pool katanya...

ada sejam lebih sebelum pool tutup, bawak la niadel kejap berendam. teruja niadel. mmg hantu air deme ni.

sebab bukan peak season kitorg datang, pool tak la pack. mcm private pool lak, takde org kat sini. heheh..

ni pool for kids. so tinggi pinggang nia je.

wah adel, swimming kah?

nia marah sebab kena pegang.

malam, dinner kat cafe resort tu jugak. dinner dia sedap. semua food best. 

org agak ramai sebab banyak group buat family day kat sini.

nia dah tak lalu nak makan sebab nampak sesuatu di belakang cafe. kat sini la pulak nak letak nye..

ada jugak benda alah ni kat sini. dah tu nak main pakai token. tukar token baru leh main. layan kejap niadel lepas makan. perut dah kenyang, badan penat, terus masuk bilik. ada funfair kat resort ni. khas untuk residence. tapi tak larat nak pegi. the excitement was about to get started tomorrow. next entry :)

9 comments:

LYAfrina said...

WAHHHH.. SMPAI GAMBANG...KALO RAJIN TURUN LA TERUS KE KUANTAN..N JLN SKIT LAGI SMPAI KEMAMAN...

alyyani said...

lya : pernah sampai ke cherating. nanti bole pegi lg jumpa lya dgn asha pulak :)

Affieza said...

Seronoknya tgk diaorg main air especially Adel ni..hehe

DKosongLapan said...

Bende awok suke buatttt....bawak famili pegi bejalan....bestttttt

alyyani said...

affieza : mujur gak cuaca panas terik. so tak la gigil2 dia. hehe..

D_08 : same la kite! :D

ibuayahdamia said...

masa ayu pi last year..fuhh dasyat!!!! memang pack giler2..nasib korang baik sebab dah boleh jadi private pool dah tu...

breakfast tak best masa ayu gi dulu..

tak cuba naik ATV??

alyyani said...

ayu : breakfast x dpt rasa sgt sbb budak2 buat perangai. dinner ok. alamak, cmne nak ber ATV dgn 2 askar tu. tak sempat pun.

nome said...

besar giler bilik tuh? udah ala2 club suite plak...giler best

teringin nak ke gambang esok, aku kol ko yer..aci tak? (^_^)

NurShahFamily said...

salam,
satu hari nanti nur pun nak gi situ hehehe..
oh ye nur mintak 1 pic ye tuk n3 sok.. nanti baca ye

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in