colleague's wedding @ jerantut

hari sabtu kitorg bermula seawal pagi. tak lah pagi. sempat wan pegi basuh kereta kejap, sempat layan nasi lemak kopi o kejap. tetibe ada siaran langsung pertunangan ashraf muslim. apekehey? tetiba ada live telecast ni. layan kan aje. 

gitu gini, kul 10 lebih kitorg gerak. jalan pun tak jem. tak berkonvoi pun, tp sebab sesat barat, yg gerak lagi awal pun sampai serentak dgn kitorg. so dapat la berkumpul. pengantin pun tgh tukar uniform. sebab kawin dgn navy, harus pakai uniform kan?

kami disajikan dgn lauk khas, ikan patin masak tempoyak, lauk2 nye best. sebab sampai lambat, pengantin pun siap dah tukar baju. stylenya, mak andam berangkat pulang, baju kena bagi terus. gitu pulak. amik gamba la jugak. bukti dah sampai ke majlis. 

tak dapat nak stay lama, sebab cuaca sangat panas, niadel dah mengamuk sakan. pecah peluh kitorg. mintak diri dan terus hala ke gambang. siap kena perli sebab tak sabo nak ke gambang. ish, tidak lah jugak. mmg niadel tak terkawal dah. CONGRATS TO NOR AND HUSBAND, SEMOGA KEKAL HINGGA HUJUNG NYAWA. :)

LPT was clear. berenti kat shell hentian mana tatau, isi minyak. adel baru bangun tido. gigi adel tumbuh serentak 6 batang. gigi besar macam mama. 

nia tgh tido..

sampai jugak kat rumah nor ni. nia dah fresh. papa makan dulu.

officemate aku nor, dgn suaminya. wah, potong kek pakai pedang tau. unit pakaian seragam je ada tau. 

sebab sampai lambat, makanan pengantin pun kami dapat. siap ada nama pengantin kat tembikai :p

adel dgn boyfriend no 8 dia. mikhail. sebaya. adel tua sebulan. dah tergaru garu dah adel kepanasan. duduk nak amik gambar dengan pengantin.

together with the rest of the gang.

bij-Ak jr. 

4 comments:

nome said...

aku paling suka tgk baju adel dan nia...cute la! udah cam kembor plak (^_^)

tahniah kek kawan ko tu yer...

plan tak menjadi tp superb! dpt gak relax2 kat gambang...

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

pakaian seragam la makcikk.. bukan pakaian beragam... yang beragam tu clown... muehehehe

Kasehku said...

Tengok akak rasa cam tak sabar nak beranak 2. Chumil je tengok 2 cute princess tu.

alyyani said...

nome : baju tajaan poney. mcm beli 1 kain ela pulak kan? :p tu la me, last minute plan ni.

RAMS : dah tuka! :D

kasehku : ok dah tu, bole bg kaseh adik :p

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in