Bukit Gambang Waterpark

sebab aku dah tak leh focus buat kerja, aku sambung cite gambang ye. pagi ahad, kitorg keluar breakfast, nia mcm lembik je. then merengek. lepas makan cereal+fresh milk, dia bole muntah pulak. aiseh, cuak kejap. aku suspek nia nak demam kot. tak dapat focus makan, sebab 2-2 dah buat perangai.

balik bilik, bagi nia tido. sambil tu bole kemas barang semua. kitorg decide kalau nia demam bawak dia gi klinik jap then terus balik la. lepas nia bangun, banyak pulak bunyi dia. ok pulak. agaknye perut tak sedap ke apa ke wallahua'lam. 

waktu check out jam 12tgh hari, kitorg awalkan. kul 11 kitorg check out, terus ke waterpark sebelah dia. so beratur untuk tukar tiket to wristband and topup e-value. untuk masuk sini, cashless. so, kalau nak sewa tube ke, locker ke, makan ke, semua pakai e-value. kitorg sewa 1 locker untuk letak barang, tinggal selipar kat situ and terus terjah waterpark.

sebagai org yg tak pernah pergi waterpark, seriously! jakun la kan. teruja pun ye gak. ada banyak attraction yg bole pegi. so, check out our pics. camne bole amik gamba masa tgh be waterpark ni? jangan la tanya, tgk saja. hehehe...

1st attraction is the cocoa beach. pool bukan sebarang pool. pool yang ada ombak. gila tekejut bila ombak tu datang. yg dok dalam tube pun tebalik. jarak air paling dalam adalah 1.8M.  

budak yg muntah tadi, dah syok sgt bila masuk pool katanya. adel can barely open her eyes. sebab cuaca sgt terik. 

ni ombak yang datang. mula- mula slow, lepas tu tinggi nau ombak nye. mujur pakaikan pelampung kat nia dgn adel. kalau tak, mau tenggelam. 

papa bawak niadel ke dasar....

lepas tu kitorg pegi kat penguin island. bawak niadel main kids slide ni.

nia turun slide ni.

ada banyak jenis slide. semua kitorg try.

then ke aqua play pulak. ini air mmg takat lutut aku je la. baring pun bole. tapi atas tu ada ikan yg akan muntah kan air bila dah penuh. dia punya splash buat niadel cuak!

niadel tgh cuak kat watersplash tu.

lepas tu kitorg sewa tube, menyusur ke glacier river / river on ice ni. masa ni la adel bole tido. 2 round kitorg pusing. life guard banyak kali pesan hati2 masa ombak sebab bawak anak kecik. so, pakai kan floaties siap2. bole sewa life jacket gak. tp dah ada floaties ok dah. masa ombak pun, berombak2 berlanggar2 dgn tube lain. gambar credit to bukit gambang punya website

gitu gini dalam 3 jam gak la kitorg main air. mmg panas terik tu yg syok main air. then patah balik pegi cocoa beach, naik atas tube. ni dah settle nak balik salin baju. 

time ni dah lapar sgt. setel tukar baju, pulang kunci locker, refund deposit pegi makan kat cafe.

dah siap makan, amik gambar family kat tempat2 yg cantik view dia.

one last photo at the entrance before we go back to KL.a short breakaway that we were really enjoyed. nanti kena datang lagi sebab apa? jawapannya di WW esok :D 

10 comments:

rahayu said...

wah bestnya...belum berpeluang ke sini..

mummyar said...

best nya gambang...teringin gak nk g...akk g a famosa je ritu...best jugak..penat jalan...hahha...wah bukan main sonok nia ngan adel ye...mesti lps tu budak2 tu lelap punya kan...penat...

Mummy Irish@honey said...

aduhh! tgk gmbar ni, ttiba sakit ati der! amera ilang mase g theme park, hancus luluh perasaan! hukukhukh

Iryani Noor said...

best la alya tmpt nie...
nak pegi gak la...

alalal chomel je tgk derang pakai baju mandi tu.. ni nk kena cari 1 utk sopia =p.. heheheh.. atuk die dh tak sabar nk ajar swimming...

airis naufal said...

wahh... bestnye dpt mndi manda.. sy nak pegi skang ni dh sarat la pulak.. nak pegi pasni, dh ade ank kecik pulak.. so, kene tggu bby besar skit baru leh pegi..

~chekuna~ said...

SERONOKNYER..tgk anak2 main air..maknye join sekali..best :)

nome said...

bile adel kecikkan mata camtu, nampak sgt cuaca amat terik...kalau aku sure kulit dah terbakar legam...kahhhhhh...

harus ke gambang aku nih...nampak cam best jer...

LYAfrina said...

lya main kat cocoa beach tu smpai jatuh,, sbb time tu ombak dia tarik kuat...

alahaiiii.. xtau alya dtg sini, kalo x, mana tau lya blh luang masa g situ gak. blh la jumpa niadel skali.

♥MiZz-siHa♥ said...

bestnye,,blom berpeluang nak p cni lg..

Nana Aziz said...

aly..aku org ktn pun blm smpi lagi kat cni...hahaha..malu2..hikhik

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in