wedding planning progress

as a weeding planner untuk along aku nye wedding, progress nye agak hampes. tapi kalau tunggu akak aku yg gerak, lg hampes kot. kahhhhhhhh... sebab nak plan wedding ni, dari sebesar hal, sampai la sebatang jarum peniti pun kena amik tau. so, aku nak share aku nye wedding check list yg telah digunakan oleh beberapa couple termasuk aku sendiri. i thought its a very practical checklist.

FEBRUARI
- tempah tok kadi - done
- tempah photographer - done
- beli cincin kahwin
- tempah catering (1,500 tetamu) - done
- sediakan senarai tetamu - done
- tempah audio sistem / DJ - done
- tempah untuk honeymoon - done
- alas untuk akad nikah - done

MARCH
- tempah baju nikah - done
- tempah baju family - done
- tempah doorgift - no clue yet!

APRIL
- pilih dan cetak kad jemputan - artwork approved. waiting for printing.
- sahkan tempahan kanopi dan katering - done
- buat pemeriksaan kesihatan
- rawatan insentif muka, badan dan rambut - isk, aku kawen pun tak penah buat
- maklumkan kepada saudara mara
- kenalpasti yang akan sertai rombongan
- kenalpasti 2 saksi untuk nikah
- wali
- rujuk Jabatan Agama Islam Daerah untuk proses pendaftaran nikah

MAY
- pastikan pakaian pengantin siap
- pastikan orang yang akan jaga barang sepanjang majlis
- sediakan door gift
- ambil baju tempahan

BEFORE THE WEDDING
- hias pelamin, bilik tidur, sirih junjung dan lain- lain hantaran
- sediakan iron, iron board, cermin, jarum, benang
- remind tetamu
- call jurufoto, kompang, gamelan, rela

basically yang besar- besar dah pun booking. weekend ni balik perak ingat nak settle on the doorgift part. bole beli siap- siap. then nak pegi tempat mak andam nak tgk baju pengantin. baju family aku pun tak gi tempah lg. tak terpegi. hotel pun dah book untuk bertandang kat belah lelaki. barang hantaran pun dah siap beli akak aku cakap. lain- lain will update the progress.

can't wait for my sister's big day! bertambah lagi ahli keluarga.

apa yang best majlis kahwin ni, nak- nak family sendiri ialah kekecohan pada hari itu, saudara mara berkumpul, mmg moment yg sgt best dalam wedding kan? gambar diatas? abis akak aku tak kawen lagi, entry aku tak berseri kalau takde gambar kan, aci lah enterframe :p

8 comments:

Chik Na said...

suka gambar wedding tu...

ps: bertuahnya ada adik yang boleh diharap :)

alyyani said...

chik na : antara fav wedding photo saya kak. sy yg bertuah dpt kakak mcm dia. sebab dia struggle mcm kawen saya. so masa untuk membalas budi gitu :)

Mama Likha said...

lorrr alya. ingtkan pic sapa kt bwh tu. tgk laki mcm wan, trus bru kenal... lain btul alya...

amal_fc1303 said...

sama la kita xsabar nk tgk klong kawen nie. tambah lgi la family kita yer..

alyyani said...

mama likha : lain kan? sekali seumur hidup jd raja sehari kan. heehhe..

ina : tu la. kena beli tudung sarung la lepas ni. senang nak sauk pakai tudung kat umah. hahahha..

amal_fc1303 said...

ha tu la pasal nyer. xper2 butik rokiah ada. macam2 jnis tudung ada. hahahaha

Iryani Noor said...

horror tul bile kena jd wedding planner.... penat wohhhh.... sib baik wedding adik dh settle =p

gud luck =p

Iela Fazielah said...

adik akak pun nak kawin.. tp dia nak wat sendiri... so... xleh watpe la...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in