modus operandi : travel malam

sejak ada adel, tak penah lg la travel siang except for emergency matters. sebab malam, niadel tido saja. tp kan, bila sampai rumah, memasing segar bugar! adoi, syiok dlm kereta, dah sampai tak syok lak. bayangkan masa kitorg sampai kat rumah mak pukul 2pagi, nia bole tahan kitorg dari tido. pukul 5 pagi baru tido! haru betul! apa dibuat? dia ajak nyanyi lagu "kita satu bangsa, kita satu negara, kita satu matlamat...ooooo...." korang tau kan lagu ni? the only patriotik song yg berjaya menambat hati aku jadikan ringtone hp. sungguh takleh blah! kahhhhh...

balik dari perak pun gitu, dalam kereta tido all the way, sampai rumah, semua pakat lompat2 katil sampai kul 12 mlm tak tido lg. tak pe lah, as long dalam kereta, ruang yg sempit, mereka behave yakni tido kan..

masa balik perak, bukan niadel je tido, mama sekali join tido. gerak kul 11 lebih sampai kul 2 sampai tu aku tido dgn jayanya. sedar- sedar je nampak persiaran bayu 12 (simpang rumah!)

ni pulak dari perak sah sampai rumah. kejut punya kejut, mata tak tebukak pun, lena punya tido, masuk je rumah, cargas masing2!

nia bangun bila dah nak sampai jugak. what a smooth journey we had :)

note : ada video nia nyanyi lagu tu, kalau sempat aku upload. sebab dgn suara mama dgn maklong dia je lebih. tp cara dia perform, mcm buat konsert! 

6 comments:

Farah Shamsudin said...

alahai.. comelnya..

amal_fc1303 said...

ha jenuh nk tdo kan nia. melayan dia kan.

elani makrai said...

selamat jugak sbb 3 jam jer journey. cb bayangkan 10jam journey...confem mmg dah tido bangun tido bangun la jawab nye...tue yg bercita2 nak iPad tue kakaka...

tp terer ar dorg ley behave. klu ammar la...hmmm, dok berjoget2 kat seat blakang. orang takot dia tergolek dok jer.

btw, Ammar pon suke lagu tue. yang best sbb ada lirik tu kat tv, bole karok jap kan...kaka tp suara mcm katak puru. selesai jer, dushhh ujan lebat...

Iela Fazielah said...

bestnyer balik kmpg... akak lak ngan momok jarang blk kmpg mlm.. suka siang.. sbb momok rabun ayam...hehe..
akak lak msk kete terus terlelap

mamashasha said...

alya, hi-5 tuk nia...lagu 1 malaysia tu juga kegemaran shasha....hehe

Mama Likha said...

yes2!! zte thu lagu tu.. kalau zte nyaaanyi smpi ''kita satu matlamat'' tu... Likha dh smbunggg oooooo.... dia suka sngt lagu tu!
hihi

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in