bila tauke tupperware bagi present

present nya mesti berunsur tupperware gak. tah apa mimpi opah nia adel. balik perak last weekend bagi aku tupperware set. kearah remove bekas- bekas plastik yg tak selamat katanya. so thank you opah sebab bagi nia dgn adel tupperware! belum keluar dari kotak pun lagi. tgk la minggu ni operasi buang bekas- bekas yg dah lama. bak kata oprah winfrey, apa barang baru yg masuk, barang yg keluar pun mesti sama banyak nye. untuk mengelakkan lambakan barang didalam rumah. 

ke kalau member tupperware dapat ni for free? maka mak aku pun bg aku? tauke tupperware lain, korg dpt tak?

moh punggah! mama kalau dpt barang baru mmg chewi (excited)! 

the set. thank you opah, lepas ni, makin rajin la mama menapau. kahhhhhhhh.... (apsl adel tak excited? sebab adel tak paham apa maksud tupperware lg. kakak paham dah. :p)

21 comments:

~aSHa~ said...

bestnye dpt set tupperware......seronok2

alyyani said...

asha : suka jugak! :D

Iela Fazielah said...

wah...blog new look...lg berseri n ceria gitew...

set tupperware tu mahal ooooo ratus2... untung2... selamat menapau...akak yg tokey ni pun xguna bekas2 tu... sayang sgt kot.. hehe..buat perhiasan dlm kabinet merah je lah gamaknyer...

Tina Othman said...

bestnya..

amal_fc1303 said...

chewi hahaha. kelakor..

Mummy Irish@honey said...

pinjam seketoi! ekekekek.best la mama dpt tuppeerware!!^_^

alyyani said...

k.iela : thanks kak. takut saya pun jd camtu gak nanti kak. tgk je. :p

tina : best- best :)

ina : ko penah dgr tak word tu? dok utara mesti la selalu dgr kan.

mummy irish@honey : nak buat giveaway kah? :p

Iryani Noor said...

wahh untung nyer opah nk kasi tupperware...

alyyani said...

iryani : harap anak2 opah yg lain tak jelous la ye :p

Anonymous said...

ptt bg present wedding klong sok tupperware ni!

alyyani said...

anonymous : kak long mintak vakum!

alyyani said...

ainal : aaaa menarek idea ko. aku bungkus balik bg kaklong ok tak? kahhhhhhhhh

OneSimpleMother said...

wah besnya dapat tapaware free. rumah akak pun ada tapaware tapi yg tipuware pun masih berlambak2 lagi.. nk buang cam sayang la pulak.. hehehe

amal_fc1303 said...

ha penah la dgr. bese dh dgr ayat tu. tdi bkak 3 comment nie dh 13 comment..

alyyani said...

onesimplemother : ish kak, jgn kata akak banyak, tipuware kitorg pun lagi banyak! :p

ina : kata nak bagi komitmen kat blog. hahahaha..

amal_fc1303 said...

hahahahha. btui gak no..

nome said...

wahhhhhhhh...meriahnya tupperware....now aku pun dah terjebak kumpul tupperware...berjangkit la plak dari mak aku...ekeke...sbb apa tau? sbb tupperware skrg ni cantek2...baik design maupun kalernya..i loikeeee it very much!

alyyani said...

ina : tau takpe

nome : aku belum la start addict dgn tupperware. kang nanti jd mcm member aku hobi dia kumpul tupperware. 1 bilik khas letak tupperware. sape dia angkat tangan! :P

elani makrai said...

best nyer dapat tupperware. dulu masa wedding ada member bagi sbb dia jual tupperware...tapi dh smpi 2011 nie, susah benar nak kontrol sapa yang ciloks bawak balik rumah...tinggal berapa bijik jer...

sbb tue la sapa nak pinjam kena remind siap2...sila pulang kan balik yer, baru la jadik...

alyyani said...

nurin : masa wedding tak dpt tupperware pun. mak lmbt jd member :p haish tu tak leh tahan tu, dah amik tak reti pulang. huhu..

elani makrai said...

tau takper...dh la mahal kan? sayang jer...baru ingat nak simpan tok bawak kat umah sendiri...assalamualaikum jer laa... :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in