apa yg tak sedap didengar dari nia...

mama, hantu kak limah........ hantu kak limah....

adoi, this is the reason why we decided to send nia to school at her early age. kalau from 7am to 7pm dok taska, apa lagi la nia buat / cakap kan. aku tak salah kan nursery or budak dalam tu. budak- budak kan cepat absorb / belajar melalui pemerhatian. so bila dia tgk org lain buat or cakap, harus la menjadi ikutan. 

bila seminggu cuti sekolah baru ni, nia nampak tak sabar nak masuk sekolah. hari- hari kat rumah pakai bag sekolah dia. she even took her color pencil and books, sort of doing her homework. its a good behavior kan? since its a daily routine in school, so dia mcm tak boleh kalau tak buat. so, tak de regret kat situ bila hantar dia kesekolah awal.

as for the nursery, lebih pada bersosial dia. tp tu la, mcm- mcm jugak dia belajar kat nursery ni. bukan la semua tak elok. tapi kalau dah setiap masa dok hantu kak limah, apekehey nye? haritu kat rumah tertukar channel 611, ada ultraman, dia dok sebut ultraman daia!! siap buat gaya bagai. kat rumah tak pernah tgk pun ultraman. tak pe lah nia, jgn sebut yg bukan2 sgt lagi dah ek. 

sekarang ni mmg asyik2, hantu kak limah.. hantu kak limah.... dgn nada spooky lak tu nak bagi kita takut. sabojelah. mama papa pun tak tgk cite tu lg. aunty ina, nanti bawak balik laptop ye. kita tgk cite tu. mama nak sebut perkataan han** tu pun takut, apa lagi nak tgk!

note : tak de la tak elok hantar nursery, dlm tak baik tu, banyak jugak yg benda baik nia belajar kat situ.

7 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

tulah satu kelebihan anta kat nursery, dia cepat blaja..mcm echa dah tahu bnyak perktaan..rasenye kalau nak tngu rina yg ajar bnyak² perkataan tu, mmg tak dapetlah kan..

tp tulah, kalau dah ramai² takut pulak terpengaruh dengan kanak² yg ke arah tak baik ni..echa pulak dah pandai marah balik kite..

amal_fc1303 said...

apakehey nye nia dok cakp hantu kak limah. dok tgk hantu kat limah ke kat nursery tu.. hahahaha... tu bkn cite hantu tu cite ... ko tgk la sndri..

Iela Fazielah said...

lain nursery lain ragam...tp nursery lama syfqah sinar bistari ceria tu alhamdulillah.. xde lak sebut bkn2...bkan nak compare or ape ...tp mungkin ikut cikgu jugak kot...hehe..

BIONIC WOMEN said...

but still rasa comell bila bayangkan nia wat spoky voice usik mama dia..

Sricahaya said...

bila dah sekolah ni mmg macam2 la dia belajar..hari2 ada je perkataan or perangai baru..

si umairah pun sama..tapi umairah tu tak la suka sgt hantu kak limah tu..yg si zahirah tu mmg suka..siap nyanyi lagu "enjit jit semut sapa sakit naik atas"..hahaha..

*cite hantu kak limah ni tak seram la yani..dia cite kelakar..tu yg budak2 duk sebut tu..

Elyn said...

anak aku yg takde kawan tu pun mudah terpengaruh beb. asik sebut otakkkk otakkkk. adehhhhhh

Fieza said...

Kalau ramai kawan pun mudah gak terpengaruh kan..Syakil tak duduk taska pun dia belajar dari TV jer Alyya..Budak2 senang dan cepat tangkap aper diaorg belajar.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in