sorting clothes

kenyang baru lepas minum petang. jap lagi baru keluar rumah. layan hindustan punya pasal! kahhhhhhh....  wan ajak bawak budak gi zoo melaka, tapi  mamanye bolayan je. malas nak bejemur. kalau masuk mall mmg laju je. kahhhhhhh..... so harini, operasi mengumpul pakaian yang tak terpakai. dah lama nak buat, tapi harini baru ada kesempatan. since office wan tgh terima pakaian terpakai untuk didermakan, so bole slot in sekali. maka, clear la sikit wardrobe kat rumah ni..

untuk elakkan dari kerja- kerja mengemas baju diganggu, bagi diorg main ni. baru jumpa. hilang dalam simpanan floor mat yang opah bagi ni.

sambil tu bole belajar mengenal huruf sekali.. yaAllah rambut nia, dah tutup muka!

hasil yang telah dikumpul untuk didermakan. semua baju elok lagi. yang mana macam lusuh tu tak la aku derma. nak menderma ni yang afdal nye bagi yang elok dan bole diguna / pakai kan.

siap dipack mengikut kategori. baju kurung/kebaya, seluar, track suit, office wear, baju casual, tshirt, tudung, selendang, baju budak- budak. ada 9 bag kesemuanya. siap untuk dihantar ke office wan.

dalam bekas ni, memula ingat nak derma gak, tapi tak jadi. simpan untuk next production yang belum dikenalpasti bila tarikh produce nye.. ;)

5 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mak aikk!! bkn main banyaknya baju2 yang dah sort tueeee.... kek mano simpan2 baju tue semuanyaaa..?? jue nie pun baju tak la banyak mana tapi pening gaks nak menyelesaikannya.. hehe

ibuayu said...

banyaknya baju..selamat menderma

amal_fc1303 said...

baik la ko sedekah kat aku ker.
hahaahah..

nome said...

Tu dia! Sekali derma sampai 9 beg tuh...alhamdulillah...semoga yg menerima nanti akan berasa gembira..

Aku setuju ngan kamoo...seeloknya dermalah bj2 yg masih cantek dan boleh dipakai...hanya Allah je yg dpt membls budi korang berdua

Ryn said...

banyak gak korang eh..aku 2bag plstik hitam tu.. ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in