kek adel

patut nak update pasal birthday adel lagi, tp asyik lompat cite lain je dulu. biasalah, kes jenuh nak edit and watermark gambar. so, on adel's birthday khamis lepas (17/2) haritu, lepas balik kerja bawak adel pegi cucuk setahun. tapi doktor tak bagi cucuk sebab adel macam selsema. sebab jab ni katanya bole jadi demam sikit so budak kena betul- betul sihat. ok la, tunggu flu adel kering baru bawak balik. then terus ke jusco beli kek comel je kat kedai kek jusco. balik rumah terus nyanyi lagu bday, tiup lilin and ngap cake. simple je tp wajib buat!

on the next day, jumaat (18/2) adel celebrate birthday kat nursery pulak. everyhting was last minute. cam biasa la kan. i prep the cake and party pack during my lunch hour. sejam ++ saja. masuk giant, beli kek kat secret recipe, pegi beli party pack kat giant. masuk dalam plastic bag dlm kereta, balik rumah amik dress adel dgn nia, terus hantar ke nursery. happy sebab berjaya get it done. ok, jom tgk kek adel..

sponge cake berperasaan coklat. cinonet je kek ni. nak makan ber-4 je pun. masa nak soh tulis kat atas ni bole budak tu cakap "kak, takleh tulis banyak- banyak eh sebab rambut dia kerinting" boleh? ;)

tgh nyanyi lagu happy day to you....

mcm birthday nia pulak. semua dia buat. tiup lilin.

potong kek... teruja kakaknye

birthday gal! masa ni dah nak pukul 11malam ye!

ni kira official kek adel la. tak dan nak soh aunty ina nye design sebab last minute. chocolate fudge walnut flavor.

party pack untuk anak- anak kat dalam nursery...

eh, birthday sape ni? hehe.. btw, yg dukung adel tu la mak angkat dia. mummybear kitorg panggil. aku tgk muka adel dah macam muka mmmybear pun ye gak. hahah..

meriahnye dgn anak- anak...

birthday girl lagi

dalam party pack ada hat ni.

nia dah tak heran dgn adel. main dgn rakan sebaya

sekian penutup sambutan harijadi adel yang ke-1

note : auto publish entry

12 comments:

LYAfrina said...

cepatnyer masa berlalu... adel dh sethn.. happy birthday adel...

smoga terus bjaya dlm hidup :-)

Mama Likha said...

hahaha tergelak tauu baca part '' tkleh tulis banyak2 sbb rambut die kerinting'' haha lawak..

huhu..comel nya adel..! setahun usia adel, setahun jugak lah usia perkenalan kita kat blog ni alya.... :)

happy bday adel... muahhh from mama likha n likha....

Rizziela said...

Alolo....comel adel dengan dress dia.....cute sangat

Nia plak dah jadi mcm besday gurl...tp tetap cute

Gieyana said...

hepi belated birthday yer Adel..same month ngan Auntie..jd anak n baik k!

Cam biasa sure Nia pon excited nk ptong cake kan!hihihi

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sekejap jer adel dah masuk 1y kaann... comel tul adel nie laa.. skang adel tgh femes dari kakaknya nia.. hehe

amal_fc1303 said...

tahun birthday kek adel kita design pulak yer...

~chekuna~ said...

happy birthday adel..skjp jer dah setahun..kan..

rizwan's sweetheart said...

subhanallah... cantiknyer kek molat2 kaler pink tu... baby bergaun putih tu pon cantik & cute...

salam kenal... jom singgah blog fda

Fieza said...

Pejam celik pejam celik dah setahun kan. Nia ngan adel ade persamaan ade perbezaan. Tapi adel ni putih sungguh yer..dua2 cute..

nome said...

meriah tol nursery adel dan nia...tu ke mummy bear adel...cute orgnya...muka keibuan...

nur.. said...

cantik kek curly adel..leh beli utk iris nanti..tp rambut tak sama dgn kek tu plak..hehhehehe

geram tgk rambut adel tu..dah leh design2..iris??nak sepit pun tak lekat...

Sricahaya said...

comel adel..
a'ahla..muka adel ngan mama angkat dia lebih kurang..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in